Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile AK Partili ilçe belediyeleri arasında yaşanan Halk Ekmek gerilimi sürüyor. Dün İBB Halk Ekmek Üsküdar Bulgurlu'ya bir halk ekmek büfesi yerleştirdi. Ancak Üsküdar Belediyesi Zabıtası büfeyi kaldırmak istedi. Burada, Halk Ekmek Yönetim Kurulu Başkan Vekili Özgen Nama ile Üsküdar Belediyesi zabıta yetkilileri arasında tartışma yaşandı.

'NEYE MAL OLURSA OLSUN ALACAĞIZ'

Nama "Burada Meclis kararı var. İtiraz edin. Size verilen talimat ne olursa olsun uygularsanız suç işlersiniz" derken Üsküdar Belediyesi yetkilisi "Neye mal olursa olsun alacağız bunu buradan" ifadelerini kullandı. Özgen Nama ise "Bu büfeyi buradan kaldıramayacaksınız. Neye mal olursa olsun kaldırtmayacaız ve ben de burada 24 saat nöbet tutacağım" ifadelerini kullandı.

'HALKIMIZIN UCUZ VE SAĞLIKLI EKMEĞE ULAŞMASINI HİÇBİR GÜÇ ENGELLEYEMEZ"

Tartışmanın görüntülerini Twitter hesabından yayınlayan İBB Sözcüsü Murat Ongun, paylaşımına şu notu düştü: "İhtiyaç analizi yaparak İstanbul'un çeşitli noktalarına kurduğumuz Halk Ekmek büfeleri, Üsküdar'da olduğu gibi, İBB Meclisi kararına rağmen bazı ilçe belediyeleri tarafından kaldırılmak istenmekte. Halkımızın ucuz ve sağlıklı ekmeğe ulaşmasını hiçbir güç engelleyemez.

İlk etapta konumlandıracağımız 60 Halk Ekmek büfesi; 15 ŞEHİT 15 GAZİ 15 ENGELLİ 15 DUL ve YETİM ailesi tarafından işletilecek. Engelleyici tavırlar, hem ucuz ve sağlıklı ekmeğe erişmek isteyen İstanbullulara hem de bu ailelerimize yapılan haksızlık ve saygısızlıktır."

İBB NÖBET TUTUYOR

Üsküdar Bulgurlu'daki tartışmanın ardından büfe yerleştirildi. Ardından İBB görevlileri, Üsküdar Belediyesi'nin ekiplerinin kaldırmasını engellemek için büfenin önünde nöbet tutmaya başladı. 

Twitter'daki 'Büyükşehir Çalışıyor' isimli hesap İBB görevlilerinin nöbetine dair fotoğraf yayınladı