Hizmet İhracatçıları Birliği Başkanı M. İlker Aycı ve Başkan Yardımcısı Ahmet Akbalık ile birlikte üyeler Mehmet Erdoğan, Mehmet Fatih Aksoy, Mustafa Aydın, Salih Zeki Çakır, Fatih Volkan Kazova, Kamil Orman, Emre Eldener ve Ömer Gülen tarafından gerçekleştirilen ziyaretler kapsamında ilgili heyet, T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sn. Mehmet Cahit Turhan, T.C. Millî Eğitim Bakanı Sn. Ziya Selçuk, T.C. Ticaret Bakanı Sn. Ruhsar Pekcan ve T.C. Kültür ve Turizm Bakanı Sn. Mehmet Nuri Ersoy tarafından makamlarında kabul edildi.

Gerçekleştirilen görüşmelerde, ülkece içerisinden geçilen zorlu sürecin bugün büyük ölçüde bertaraf edilmiş olmasında önemli bir katkıya sahip olan birlik, bundan sonraki sürece hâkim olması planlanan pozitif seyirde ne yönlü aksiyonlar alınabileceği ve bu aksiyonların kapsamı ve fiiliyatı ile ilgili olarak ismi geçen Bakanlar ile karşılıklı istişarede bulunma imkânı buldu.

Görüşmelerle ilgili görüş beyan eden Hizmet İhracatçıları Birliği Başkanı M. İlker Aycı; "Bugün bizim için çok kıymetli olan bir dizi görüşmeyi gerçekleştirmek üzere, Sayın Bakanlarımızca kabul edilmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Her bir görüşme, kendi içerisinde çok önemli ve faydalı fikir alış verişleri içeren toplantılardı. Bu toplantılarda önümüzdeki dönemde Türkiye'nin ihracatındaki hedeflerini en hızlı şekilde yakalamak ve ülkemize süratle döviz girdisi sağlayabilmek adına hangi aksiyonları alabileceğimize dair değerli bakanlarımızla önemli konular üzerinde durduk. Hizmet İhracatçıları Birliği olarak on farklı sektörümüzün temsilcisiyle birlikte ihracata daha büyük bir ivme kazandırabilmek adına ihracat seferberliğini hizmet sektöründe başlattık. Yaklaşık 50 milyar dolarlık ihracatımızı 150 milyar dolara çıkartabilmek için önümüzdeki engelleri kaldırtmak üzere kıymetli bakanlarımızla istişarelerde bulunduk." dedi.