Hindistanlı Müslüman vaiz Dr. Zakir Naik hakkında kendisine yönelik 2016 yılında başlatılan kara para aklama davasıyla ilgili olarak, Hindistan makamları tarafından yeni bir tutuklama emri çıkarılacağı iddia edildi. Kaynaklar Kaçak Ekonomik Suçlular Yasası uyarınca Zakir Naik'i 'kaçak' ilan etmek için mahkemeye başvuruda bulunmaya hazır olunduğunu söyledi. 2018 Kaçak Ekonomik Suçluların Yasası uyarınca, Hindistan yargı yetkisinden kaçan ekonomik suçlulara karşı etkili önlemler alınabilir. Kaçak ekonomik suçluların mülklerinin birleştirilmesini ve el koyulmasını sağlar ve herhangi bir medeni hak talebini savunmalarını engeller.

Şu anda Malezya'da yaşayan Naik ile ilgili açıklama yapan Malezya Başbakanı Mahathir Mohamad 17 Eylül salı günü yaptığı açıklamada, Hintli mevkidaşı Narendra Modi'nin ondan Asya ülkesinde sığınan İslami vaiz Zakir Naik'i iade etmesini istemediğini söyledi.



Mahathir Salı sabahı Kuala Lumpur merkezli BFM Malezya radyo istasyonuna yaptığı açıklamada, "Pek çok ülke onu istemiyor. Modi ile tanıştım. Bu adamı benden istemedi." dedi

Putrajaya şehrinin 53 yaşındaki Naik'i göndermek için hala bir yer aradığını söyledi.

Mahathir, Naik’in, Çin ile ilgili ırkçı açıklamalarının ardından artık Malezya’da açıkça konuşmasına izin verilmeyeceğini de yineledi .

“Eh, o bu ülkenin vatandaşı değil. Benden önceki hükümet tarafından bana verildi. Daimi bir ikamet sahibinin bu ülkenin sistemleri ve politikaları hakkında herhangi bir yorum yapması gerekmiyor. Şimdi konuşmasına izin verilmiyor "dedi.

Başbakan, "Gidebileceği bir yer bulmaya çalışıyoruz, ancak şu anda kimse onu kabul etmek istemiyor" dedi.

Mumbai doğumlu 'Peace TV' kurucusu 2017'den beri Malezya'da yaşıyor. Hindistan'da kara para aklama ile ilgili ciddi suçlamalar nedeniyle aranıyor .

Geçen ay Naik'in Malezya'daki bütün eyaletlerde kamuoyuyla görüşmeler yapması yasaklandı.

Kaynak: Ummid.com