Sabah gazetesi yazarı Hilal Kaplan, bugünkü köşesinde Suriyelilere ilişkin ırkçı ifadeler kullanan ve zaman zaman AK Parti'ye yönelik ağır ithamlarda bulunan buna rağmen her köşe yazısının altında Ne zaman adam oluruz?" sorusunu soran Fatih Altaylı'ya yanıt verdi. 

Altaylı'nın canlı yayında ve köşe yazılarında rencide etmediği grup kalmadığını belirten Kaplan, Altaylı'nın en son Suriyelilere sardığını belirtmişti. Kaplan, Altaylı'nın her köşe yazısının altında yazdığı bölümde yer alan "Ne zaman adam oluruz?" sorusuna "Altaylı gibileri adam yerine koymadığımızda!.." sözleriyle yanıt verdi.

İşte Hilal Kaplan'ın köşe yazısının ilgili kısmı:

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Şöyle bir düşünüyorum da Fatih Altaylı'nın aşağılamadığı veya hakir görmediği bir toplumsal grup kaldı mı, emin olamıyorum. En son piyango Suriyelileri vurdu. Tabii canlı yayında ekrandan bazı izleyicilerine "beyinsiz, dangalak" gibi hakaretler etmiş olmasını da unutmayalım. Artık Kültür Bakanı'ndan Meclis Başkanı'mıza ve hatta Sağlık Bakanı'na kadar herkes, 28 Şubat'ın lağımlarından çıkmış farelere paye vermeyi sürdürme davranışını gözden geçirmeli, değil mi? Ne zaman adam oluruz; Altaylı gibileri adam yerine koymadığımızda!..