İkisi de top cambazı. İkisinin de dünyanın her köşesinden hayranı var. Ve ikisi de kendileriyle beraber olmayı kabul eden kadınlara tecavüz etmekle suçlanıyor.

Milliyet Cadde yazarı Özay Şendir bugünkü köşesinde Cristiano Ronaldo ve Neymar'ın kariyerlerinin parlak kısımları kadar karanlık kısımlarının da benzerlik gösterdiğini yazdı.

İşte Şendir'in yazısının o bölümü:
Cristiano Ronaldo ve Neymar... Ortak noktaları çok...
Dünyanın en ünlü, en çok kazanan futbolcuları arasında ilk sıradalar.
İkisi de İspanya Ligi’nde top koşturdu, sonra rekor bonservis bedelleriyle başka takımlara transfer oldular.
Bu ikilinin bir diğer ortak noktası, tecavüzle suçlanıyor olmaları.
En çarpıcı ortak noktaysa; her ikisinin de kendileriyle beraber olmayı kabul eden kadınlara, bir noktadan sonra tecavüz etmekle suçlanması.
Ronaldo, 2009’da ABD’de, Las Vegas’taki bir otelde işlediği suç ortaya çıkmasın diye 325 bin euro sus payı ödedi ama dosya yıllar sonra yeniden açıldı.
Neymar ise 2019’da aynı suçlamayla karşı karşıya ve polis tarafından ifadesi alındı.
Şöhret ve para peşinde koşan bir sürü kadının beraber olmak istediği bu adamların tecavüzle suçlanması, ilk başta garip geliyor insanlara ama durum gerçekten bu. Gelelim bu tabloyu niye yazdığıma...
Çok uzun yıllar önce, Türkiye’de bir mahkeme, tecavüze uğrayan bir kadının, genelevde çalışmasını, sanıklar adına hafifletici sebep olarak bulmuş ve ortalık ayağa kalkmıştı.
Bundan 20 yıl önce, evlilik içi tecavüz diye bir suçlamada bulunmanın imkanı yoktu. Karakola giden, karı-koca arası ilişki diye geri çevriliyordu. O zamandan bu zamana kadar yasal olarak çok şey değişti. 
Türkiye’nin kabul ettiği, kadın ve çocukları koruyan İstanbul Sözleşmesi’ni, kilise baskısı yüzünden daha parlamentosundan geçiremedi mesela Macaristan.
Yasal olarak çok iyi durumda olsak bile, uygulamada zaman zaman eksiklerle karşılaşıyoruz, bu doğru ama asıl mesele toplumsal bakış açımızda düğümleniyor.
Tecavüze uğrayan kadınları, ‘mağdur’ değil, ‘kirletilmiş’ diye tanımladığımız sürece, bir sürü kadın, yaşadığı travmayı sineye çekmeye devam edecek ve bu düzen sadece tecavüzcülerin işine yarayacak.
Asıl önemli olan, kafayı değiştirmek, Neymar ya da Ronaldo adlarını polis kayıtlarına geçiren iklimi ve güvenliği tüm kadınlar için sağlamak...