Güney sınırındaki terör tehdidini ortadan kaldırmak amacıyla Suriye'nin kuzeyinde gerçekleştirilen Barış Pınarı Harekatı'yla ilgili Türk ordusuna dil uzatan PKK'nın siyasi uzantısı HDP, şimdi de sınır güvenliği ve terörle mücadele için başlatılan harekata yönelik 'Türkiye demografik yapıyı değiştiriyor' propagandası yapmaya çalışıyor.

Meclis Genel Kurulu'nda konuşan HDP'li Garo Paylan haddini aşarak Harekat'la ilgili 'soykırım' ve 'tehcir' ifadelerini kullandı. MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay ise Paylan için "Bu kişi özel yetiştirilmiş bir ajan provokatördür" dedi.

Genel Kurul'da Yargı paketi teklifi üzerinde konuşan Paylan'ın, Barış Pınarı Harekatı'na ilişkin, "Bu bir tehcirdir, aynı zamanda Birleşmiş Milletler'in tanımına göre, bir soykırım girişimidir. Demografiyle oynamak suçtur. İsrail de aynı argümanlarla Filistin topraklarını işgal etmektedir" şeklindeki ifadeleri büyük tepkiyle karşılandı.

MHP'Lİ VEKİL AKÇAY CEVABINI VERDİ

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, HDP'li Garo Paylan'a sert tepki gösterirken "Bu ifadeleri telin ediyorum. Biz, Batı'dan, Amerika'dan, ondan bundan icazet alacak değiliz. İstikbalimiz, istiklalimiz, vatanımız, ülkemizin varlığı ve birliği için mücadele veriliyor. Türkiye, Suriye'nin güvenliği, Suriye'nin kuzeyinde yaşayan insanların huzur ve güvenliği, bölgenin barışı için bu mücadeleyi veriyor" ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, TBMM kürsüsünden bu tür ifadelerin kullanılmasını kınadı.

AK PARTİ'Lİ ÖZLEM ZENGİN: "BUNUN ADI BÖLÜCÜLÜKTÜR"

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin de TSK'nin başlattığı Barış Pınarı Harekatı'nı İsrail'in Filistin'i işgaline benzetilmesinin akıl ve mantık ile izah edilecek bir durum olmadığını kaydetti. Zengin, "Tehcir olduğunu söylüyor. Bu ülkenin en önemli yaralarından biri olan tehcir konusunu alet ediyor, ne alakası var tehcirle? O toprakları o hale getiren, Suriye'nin o bölgesini böylesine terörize eden biz miyiz? PKK ve YPG, o bölgeyi bu hale getirdi. Soykırım bu ülke insanı için kullanılabilecek en ağır sözdür. Bunun adı bölücülüktür. Bu millete haksızlık yapmayın" diye konuştu.

Kaynak: Ajanslar