Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi Direktörü Dr. Rochelle Walensky, ABD'de Covid kaynaklı ölümler ve hastane yatışlarının çoğunlukla aşılanmamış kişilerde görüldüğünü belirtti. Hastaneye yatanların %97'si aşı olmayanlar oluşuyor.



ABD'li yetkililer Cuma günü yaptığı açıklamada, COVID-19'un Delta varyantının şu anda dünya çapında baskın bir tür olduğunu ve ABD'de neredeyse tamamen aşılanmamış insanlar arasında bir ölüm artışının eşlik ettiğini söyledi.

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri Direktörü Rochelle Walensky bir basın brifingi sırasında yaptığı açıklamada, ABD'de COVID-19 vakalarının bir önceki haftaya göre %70 arttığını ve ölümlerin %26 arttığını ve ülkenin düşük aşılama oranlarına sahip bölgelerinde salgınların meydana geldiğini söyledi.

CDC verilerine göre, yedi günlük ortalama günlük vaka sayısı şu anda 26.000'den fazla, Haziran ayının en düşük seviyesi olan 11.000 vakanın iki katından fazla.

Beyaz Saray COVID-19 müdahale koordinatörü Jeff Zients, vakalardaki en keskin artışın Arkansas, Florida, Louisiana, Missouri ve Nevada'da meydana geldiğini söyledi. Tüm bu eyaletler ortalamanın altında aşılama oranlarına sahiptir.

Walensky, "Bu, aşısızların pandemisi haline geliyor" dedi ve ABD'de COVID-19 ile hastanelere girenlerin %97'sinin aşısız olduğunu da sözlerine ekledi.

Kaynak: Reuters