Kesim sırasında bıçakla kendini yaralayan vatandaşlar hastanelerin acil servislerinde tedavi altına alındı. Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gelen vakaların çoğunun el ve parmak yaralanması olduğu görülürken, bazı vatandaşlar da kesim sırasında bel tutulması gibi şikayetlerle hastaneye başvurdu. Parmağından yaralanan bir vatandaş, "Bıçak kurban etinin içinde kalmış. Ben de farketmedim,  elim kesildi"  dedi. İstanbul’da yaşayan Pakistanlı bir vatandaş da kurban kesim sırasında parmağını kestiğini söyledi.  Elinden yaralanan bir kişi de arkadaşı tarafından yanlışla elinden yaralandığını aktardı. Özel araçlarla hastanelere ulaşan yaralıların çoğu ayakta tedavi gördükten sonra taburcu edildi. 
 
Kayseri
 
 Kayseri, Sivas, Kırıkkale ve  Yozgat'
ta kurban keserken yaralanan 347 kişi hastanelere başvurdu. 
 
Kayseri'de, kurban kesmeye çalışırken kendini yaralayanlar, sabah  saatlerinden itibaren Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Erciyes Üniversitesi  Tıp Fakültesi Hastanesi ile kentteki özel hastanelerde yoğunluğa neden oldu.
 
 
Kurban kesmeye çalışırken vücutlarının çeşitli yerlerinden yaralanan  145 kişiden bir kısmı tedavilerinin ardından taburcu edildi.
 
 
Sivas
 
 
Sivas'ta da "acemi kasaplar", bayramın ilk gününde hastaneleri  doldurdu. Kent merkezinde kurban keserken yaralanan 100 kişi, hastanelere  başvurdu.
 
 
Yaralanan vatandaşların bazılarını 112 Acil Servis ekipleri getirirken  bazıları da kendi imkanlarıyla hastaneye gelip tedavilerini yaptırdı.
 
 
Yaralıların büyük çoğunluğu ayakta tedavi olduktan sonra taburcu  edildi.
 
 
Kırıkkale

 
Kırıkkale'de de 70 kişi, kurban keserken yaralandı.
 
Yüksek İhtisas ve Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanelerine  başvuran yaralıların bir kısmı, ayakta tedavi edildi.
 
Yaralanmaların bıçak, satır kesiği ile hayvan tepmesi sonucu meydana  geldiği öğrenildi.
 
  
Nefes borusu tıkandı
 
Öte yandan, Kırıkkale'de merkeze bağlı Hacılar beldesinde kurban eti  yerken nefes borusunda et kalan 66 yaşındaki Osman Erdoğan, 112 Acil Servis  ekiplerince Yüksek İhtisas Hastanesine getirildi.
 
Burada yapılan müdahalenin ardından Erdoğan'ın boğazına kaçan et  çıkarıldı. Erdoğan'ın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.
 
  
Yozgat
 
Yozgat'ta kurban keserken vücutlarının çeşitli yerlerinden yaralanan  32 "acemi kasap" kentteki çeşitli hastanelere başvurdu.
 
Yaralıların büyük çoğunluğu ayakta tedavi edildikten sonra taburcu  edildi.
 
 
Manisa
 
Manisa’da kurbanlıklarını alan vatandaşlar, sabahın erken saatlerinde belediyelerin belirlediği kesim yerlerinin yolunu tuttu. Kurbanlıklarını keserken el, kol, ayak ve bacaklarından yaralananlar hastanelerin acil servislerine getirildi. Acemi kasapların çoğunluğu kendilerine ait özel araçla gelirken, durumu ağır olanlar ise ambulansla getirildi. Manisa Devlet Hastanesi, Merkez Efendi Hastanesi ve Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi’ne getirilen yaklaşık 100 yaralının tedavileri yapıldı. Hastanelere gelen acemi kasapların çoğu, ayakta tedavi edildikten sonra taburcu edildi. Turgutlu’da da 2’si ağır olmak üzere 25 kişi kurban keserken yaralandı. Ağır yaralı olduğu bildirilen 46 yaşındaki Hakan Oğuz ve 29 yaşındaki İlhan Durmuş, Turgutlu Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı.
 
 
Gaziantep
 
GAZİANTEP’te, bayramda kurban kesmek isteyen çok sayıda kişi yanlışlıkla kendisini yaralayınca hastanelere koştu.  
 
Gaziantep’te bayram telaşı, sabah erken saatlerde camilerde kılınan namazın ardından başladı. Kesimlerin başlamasının ardından kendisini yaralayan birçok acemi kasap hastanelere koştu. Hayvanları keserken zor anlar yaşayan ve çeşitli yerlerinden yaralanan vatandaşlar, tedavilerinin ardından taburcu edildi. 
 
 
Samsun
 
SAMSUN’da acemi kasaplar, kurban keserken kazayla kendilerini yaraladı. Hastanelere kaldırılarak tedavi altına alınan vatandaşların sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi. 
 
Samsun’da bayram namazının ardından belediyelerin gösterdiği kesim yerlerine akın eden vatandaşlar, kurbanlarını keserek ibadetlerini yerine getirdi. Fakat bazı vatandaşlar, kurban kesilirken ve hayvanın derisini yüzerken kazayla kendilerini ellerinin ve bacaklarının çeşitli yerlerinden yaraladı. Yakınları tarafından hastanelere kaldırılan acemi kasapların sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi. 
 
 
Gün içerisinde kurban keserken kendini yaralayan 94 kişinin sağlık kuruluşlarına başvurduğu öğrenildi.
 
 
ESKİŞEHİR, Kütahya ve Bilecik
 
ESKİŞEHİR, Kütahya ve Bilecik’te çok sayıda kişi kurbanlık keserken kendi kendilerini yaraladı. Eskişehir’de 123, Kütahya’da 112 ve Bilecik’te de 76 kişi kurban kesimi sırasında yaralandı.
 
Eskişehir’de vatandaşların büyük çoğunluğu belediyelerin belirledikleri yerlerde kurban kesimlerini yaptırdı. Kurban kesimi sırasında kaza sonucu kendi kendini el, kol ve bacaklarından yaralayan çok sayıda kişi özel araçlarıyla ve ambulanslarla kentteki çeşitli hastanelere götürüldü. Hastanelerin acil servislerinde gerekli tedavileri yapılan acemi kasaplar daha sonra taburcu edilerek evlerine gönderildi.
 
Kütahya ve Bilecik’te de vatandaşlar belediyelerin belirlediği yerlerde kurbanlıklarını kestirdi, sokak ve caddelerde kurban kesenlere rastlanılmadı.
 
 
Tokat
 
TOKAT’ta Kurban Bayramı dolayısıyla kurban keserken yaralananlar hastanelere akın etti. 
 
Tokat’ta Kurban Bayramı namazının kurbanlıklarını alanlar, belediyenin belirlediği kesim yerlerine gitti. Burada büyük ve küçükbaş hayvanlar peş peşe kurban edildi. Belediye kesim yerlerinin dışında boş arsalarda da kesim yapıldığı görüldü. Kurban keserken vücutlarının çeşitli yerlerini yaralanan 20 kişi iseTokat Devlet Hastanesi acil servise başvurdu. Çoğunlukla ellerini, kollarını ve bacaklarını yaralayan acemi kasaplar burada tedaviye alındı. Akşama kadar sayının artabileceği belirtildi. 
 
Hastaneye başvuranlardan Serdar Çiçek, "İneği keserken bacağımızı kestik. Çok şükür bir şeyimiz yok" dedi.
 
Konya, Aksaray ve Karaman
 
 
KURBAN Bayramı klasiği olan acemi kasaplar yine sahneye çıktı. Konya’da 70, Aksaray’da 40, Karaman 30 kişi kurban keserken çeşitli yerlerinden yaralandı hastanelerin acil servisine başvurdu. 
 
Konyalılar, bayramın birinci gününde bayram namazının ardından kurban kesim yerlerine giderek kurbanlarını kesti. Bazı kesim yerlerinde büyükbaş hayvanlar, vinç veya iş makinesine tek ayaklarından zincirle bağlanıp kesildi. Kendi imkanlarıyla kurbanlıklarını kesmek isteyenler ise zor anlar yaşadı. Kadınlar da ellerine bıçakları alıp, kesilen kurbanların yüzülmesine yardım etti. 
 
Bazıları da tüm uyarılara karşın rastgele yerlerde kurbanlarını keserken, küçük çocukların bu manzaraları korkarak izlemesi dikkati çekti.
 
 
Kırklareli
 
Kırklareli'nde 4 saat içinde 4 kişi, kurban kesimi  sırasında çeşitli yerlerinden yaralanarak hastanelik oldu. 
 
Kente bağlı ilçelerde bayram dolayısıyla kurbanlıklarını kesmeye  çalışan vatandaşlar, kesim sırasında kendilerini yaralayarak hastanelerde tedavi  altına alındı.
 
Bıçakla yaralanan ya da kurbanlığı devirmeye çalışırken darbe alan 4  kişi, kentteki hastanelere gitti.
 
Özel araçları veya ambulanslarla hastanelere ulaşan acemi kasaplar  yoğunluğa neden olurken, yaralıların çoğu ayakta tedavi gördükten sonra taburcu  edildi.
 
 
Şanlıurfa
 
ŞANLIURFA’da Kurban Bayramı’nın ilk gününde kurban keserken çeşitli yerlerinden yaralanan 153 acemi kasap hastanelik oldu. 
 
Kurban bayramı dolayısıyla kentin çeşitli noktalarında kurbanlıklarını kesmeye çalışan vatandaşlar, kesim sırasında kendilerini yaralayarak, hastanelerde tedaviye alındı. Kurbanı keserken el ve ayaklarından kendisini yaralayan aralarında kadınların da bulunduğu 153 acemi kasap, acil servisteki tedavilerinin ardından taburcu edildi.