Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) avukatları, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı, Bakan Yardımcısı Hamza Yerlikaya'nın Vakıfbank yönetim kuruluna atanmasının ardından, Yerlikaya’nın sahte diploma aldığı iddiasıyla milletvekilliğinin iptal edilmesi için dün YSK ve TBMM’ye başvurmuştu.

GÖREVDEN ALINMASINI TALEP ETTİLER

Bugünde HKP avukatları Ümraniye’de bulunan Vakıfbank Genel Müdürlüğü’ne gelerek bir dilekçe ile başvurmak istedi. HKP avukatları verilecek dilekçede, Hamza Yerlikaya’nın resmi evrakta sahtecilikten ve diploması olmadığı talebiyle görevden alınmasını talep etti.

“ATAMA YASAL OLARAK MÜMKÜN DEĞİL”

HKP’li avukatlar tarafından verilecek dilekçede,“Yönetim Kurulu Üyeliğine atanan Hamza Yerlikaya’nın, bir Banka Yöneticisi olabilmek için aranan, Bankacılık Kanununun gerektirdiği dürüstlüğe sahip olmadığını, Sahtecilik suçundan hüküm giymesi nedeniyle, Bankacılık Kanununun 8’inci maddesine de aykırılık teşkil ettiğini, dolayısıyla Hamza Yerlikaya’nın Vakıfbank Yönetim Kurulu Üyeliğine atanmasının yasal olarak mümkün olmadığını belirtildi. HKP’li avukatlar dilekçede, Banka Yönetim Kurulu Üyeliğinin düşürülmesini, aldığı ve yararlandığı maddi ve sosyal hakların iadesini talep etti.