Hac kuralarının çekilmesinin ardından 83 bin 400 hacı adayı kutsal topraklara gidecek olmanın mutluluğunu yaşıyor. Uzun yıllardır bekleyenlerin yanı sıra ilk kurada kutsal topraklara gitmeye hak kazanan hacı adayları kura sonuçlarının açıklanmasının ardından şimdilerde Hac kesin kayıt yaptırabilir belgesi nasıl alınır sorusuna yanıt arıyor. Peki Hac kesin kayıt yaptırabilir belgesi nasıl alınır? Kesin kayıt işlemleri ne zaman başlayacak?

T.C. CUMHURBAŞKANLIĞI DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

2020 yılı Hac Kesin Kayıt Yaptırabilir Belgesi 13.01.2020 Pazartesi günü saat 08:00'dan başlayarak 24.01.2020 Cuma saat 18:00'a kadar aşağıdaki linkten alınabilecektir.



KESİN KAYITLAR 13-24 OCAK'TA YAPILACAK

Kurada adı çıkanlar, 13-24 Ocak tarihleri arasında "Kesin Kayıt Yaptırabilir" belgesini e-Devlet sistemi üzerinden alarak kayıtlarını il müftülüklerine ve acentelere yapabilecek.

Belirlenen süre içerisinde kesin kayıt yaptırmayanların yerine, hac konaklama türlerine göre kura sırası gözetilerek 30 Ocak-7 Şubat tarihleri arasında illere dağıtılan kontenjanlar çerçevesinde kayıtlar alınacak.

Diyanet İşleri Başkanlığı, 2007-2020 yılları arasında kayıt yaptırıp da daha önce hiç hacca gitmemiş şehit annesi, babası, eşi ve evlenmemiş çocukları ile gazi ve eşlerinden müracaat edenleri kurasız hacca götürecek.