Gözde Girişim (GOZDE, Nötr): Portföy şirketlerinden Kümaş Manyezit Sanayi A.Ş.'nin (Kümaş) muhtemel stratejik alıcılara satışına yönelik şirket yöneticilerine yetki verildiği ve bu kapsamda çalışmaların devam ettiği duyurulmuştu. Dün itibariyle, Kümaş'ın potansiyel satış sürecine ilişkin olarak; Şirket, Yıldız Holding A.Ş. ve RHI Magnesita N.V. arasında Kümaş'ın hisse devrine ilişkin bağlayıcı olmayan bir niyet mektubu imzalanmıştır. İşlemin tamamlanması, nihai sözleşmeler üzerinde mutabakata varılması ve gerekli yasal izin süreçlerinin tamamlanmasına bağlıdır.

Garanti Bankası (GARAN, Nötr): Banka, Paris İstinaf Mahkemesi'nin banka hakkındaki ceza hükmünü onaylamasının ardından, Fransa Yüksek Mahkemesi'ne temyiz başvurusunda bulunmayı planlandığını duyurmuştur.

Karsan (KARSN, Nötr): Dün bazı basın - yayın organlarında, Şirketin de katılımcısı olduğu "ABD Posta Servisi Yeni Nesil Dağıtım Aracı İhalesi"nde araçların üretimine ilişkin kararın ihale mercii tarafından 2020 yılına ertelendiği ve siparişin tek firma yerine birden fazla firma arasında bölüştürülebileceğine ilişkin haberler çıktığı görülmüştür. Gazete haberinde yer alan bilgilere ilişkin olarak Şirkete ihale mercii tarafından yapılmış herhangi resmi bir bildirim bulunmamakla beraber, Şirket medyada çıkan haberlere yönelik olarak ihale merciinden bilgi talebinde bulunmuş ve konuyla ilgili olarak ihale katılımcılarına bu aşamada ihale mercii tarafından resmi bir bildirim yapılmayacağını öğrenmiştir.

Kardemir Karabük Demir Çelik (KRDMA, KRDMB, KRDMD, Nötr):Şirketin 3,5mn ton çelik üretim kapasitesine ulaşabilmesi yanı sıra, performans ve verimlilik artışı kapsamında, 1.000.000 ton/yıl kapasiteli yeni bir Yüksek Fırının kurulmasına Yönetim Kurulu'nca karar verilmiştir.

Vakıfbank (VAKBN, Nötr): 105 gün vadeli 200mn TL nominal değerli finansman bonolarının ihraç ve halka arz edilmesi amacıyla SPK ve Borsa İstanbul'a başvuru yapılmıştır.

SEKTÖR HABERLERİ

Akaryakıt: Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS) twitter sayfasından yapılan açıklamaya göre 16/09/2019 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere Motorinde 7 Krş/Lt pompa fiyatlarına yansıyacak şekilde artış olmuştur.