Cildi UVA ve UVB ışınlarına karşı koruyarak yaşlılık belirtisi, güneş lekesi gibi çeşitli cilt problemlerinin oluşmasını engellemeye yardımcı olur. Güneş kremlerinin üzerinde gördüğümüz UVA ve UVB arasında fark nedir? diye soracak olursanız; UVA ışınları atmosfer tabakasının süzemediği en zararlı ışındır. Hücre hasarına neden olur . Yaşlanma belirtileri, leke gibi cilt problemlerin oluşmasına zemin hazırlar. Bu ışın türü cilt yüzeyinde hissedilemezdir. UVB ışınları ise cilt yüzeyinde hissedilebilen ışınlardır diyebiliriz. UVB ışınları cildin bronzlaşmasını sağlar. Güneşte korunmadan fazla kalınlığında güneş yanıkları, cilt soyulması gibi çeşitli problemlerini beraberinde getiren ışın türüdür.

Bu nedenle cildi güneşten ve zararlı ışınlardan korumak için yaz kış güneş kremi kullanılması son derece önem taşır.

Güneş Kremi Kullanırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

  • Her cildin yapısı birbirinden farklıdır. Dolayısıyla her cildin yaşadığı problemde farklılık gösterir. Bu sebeple güneş koruyucu cilt yapısına ve problemine göre seçilmelidir. Güneşin ciltte bıraktığı en büyük zararlardan biri leke problemidir. Ciltte güneş lekesi oluşmaması ve var olan lekelerin artmaması için Solante Pigmenta SPF50 leke karşıtı güneş koruyucu ürününü tercih edebilirsiniz. Leke tedavilerine destekleyici olarak önerilen bu ürün cilt bakımının devamı niteliğindedir. Geliştirilmiş formülü cildi koruma altına alırken kahverengi lekelerin oluşmasını engeller ve cildin doğal nem seviyesini dengeler. Solante leke için güneş kremini Dermokozmetika dan inceleyebilirsiniz. Her cilt için özel güneş ürünleri geliştiren Solante dermatologlar tarafından da sıklıkla tavsiye edilmektedir.

  • Cildiniz için doğru güneş kremini seçtikten sonra nasıl kullandığınızda son derece önemlidir. Günlük koruyucu bakım olarak tercih edecekseniz temiz cilde eşit bir şekilde uygulamanız yeterli olacaktır. Tercihe göre üzerine mineral makyaj uygulaması yapabilirsiniz. Eğer ki güneş kreminizi tatil, havuz, deniz kenarı veya güneşlenirken kullanacaksanız bu aşamada sürüp bırakmak yeterli olmayacaktır. Etkin bir koruma için güneşe çıkmadan 30 dakika önce eşit bir şekilde uygulanmalıdır. Güneşe, suya ve tere fazla maruz kalınan durumlarda uygulama mutlaka tekrar edilmelidir.

  • Güneş ışınlarının en tehlikeli olduğu 11:00/ 16:00 saatleri arasında güneşe direk maruz kalmaktan kaçınmalısınız. Gözlük, şapka ve ince kıyafetlerle cildinizi korumayı ihmal etmemelisiniz.

  • Güneş kremlerinin ömrünün 1 yıl olduğunu unutmayın! Geçtiğiniz sezondan kalmış eski güneş kremlerinizi kesinlikle kullanmamalısınız.

Cildinizi güneşten korumak ve ihtiyaç duyduğu bakımı tamamlamak için güneş kremi çeşitlerini https://www.dermokozmetika.com.tr/gunes-urunleri adresi üzerinden inceleyebilir, cildinize en uygun olan ürüne fırsatlarla sahip olabilirsiniz.