CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal’ın gündeme getirdiği, Gökçeada’nın da dahil olduğu 1102 maden sahası ihalesi iptal edildi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığına bağlı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü (MAPEG) tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada, “156. grupta ilan edilen 1102 adet sahanın ihalesi ileri bir tarihe ertelenmiştir” denildi. İptal kararını Twitter hesabından paylaşan Tanal, “Basının ve duyarlı kamuoyunun da desteğiyle turizm cenneti Gökçeada’nın da dahil olduğu 1102 maden sahası ihalesinin iptalini sağladık. Yani küresel şirketler bedavadan madenlerimize konup doğamızı katletmemiş oldu. El ele verip Kaz Dağları’nı da kurtarabiliriz” ifadelerini kullandı.

İptal kararını Twitter hesabından paylaşan CHP’li Tanal, “Son dakika bilgisi! Deşifre etmemiz, kamuoyu oluşturmamız üzerine iktidar, maden sahası ihaleleri konusunda geri adım atmış gibi gözüküyor. İhaleler ertelendi. Fırsat kollayacaklar. Takipçisiyiz” dedi. Tanal, bir diğer paylaşımında, “Basının ve duyarlı kamuoyunun da desteğiyle turizm cenneti Gökçeada'nın da dahil olduğu 1102 maden sahası ihalesinin iptalini sağladık. Yani küresel şirketler bedavadan madenlerimize konup doğamızı katletmemiş oldu. El ele verip Kaz Dağları'nı da kurtarabiliriz” dedi.