Alice BBDO, Virtua ve MediaCat’in "flört" konusunda 15-17 yaş arası gençler üzerinde yaptığı araştırma sonuçlarına göre "cinsel ayrım" toplumun en temel belirleyenlerinden biri. Kadın ve erkeklerin erken yaşlardan itibaren farklı ortamlarda sosyalleşmesi, gençlik yıllarında karşı cinsle ilişki kurmasını iyice zorlaştırıyor.

Cinsiyetler arası ayrışmanın belirlediği toplumsal yapı kızların ağırlıklı olarak anneleriyle, yani kendilerinden daha büyük yaştaki kadın akrabaları ile erkeklerin ise ağırlıkla aynı yaş grubu içindeki hemcinsleri ile vakit geçirmesine yol açıyor.

Yani kadınlar ve erkeklerin daha ileri yaşlardaki etkileşimlerine de yansıyan haremlik selamlık düzeni kişinin kimliğinin yeni yeni serpildiği ergenlik dönemine kadar dayanıyor. Yaşanan bu fiziksel ayrımın en önemli sonucu ise kızların ve erkeklerin ayrı dil kalıpları geliştirmesi, aynı kelimeleri kullanarak başka şeyler anlatması ve maalesef bu süreçte birbirlerini hiç anlamamaları sonucunu doğuruyor. Birbirlerini hiç anlamayan kızlar ve erkekler konu flört olunca "tanışamama" ortak sorununu yaşıyorlar.

Araştırmaya göre, erkeklerin kız arkadaşları ile vakit geçirmek veya tanışmak için geliştirdiği en temel strateji alışveriş merkezlerine gitmek ve buralarda yemek yemek.

Tanışmaya zemin hazırlayan cinsiyetsiz alanlar ise kız ve erkekler arasında ortak bir jargon oluşturuyor. Nitekim Facebook, MSN, BBM gibi uygulamalar aracılığı ile kendini karşısındaki kişiye tam olarak anlatamayan gençler bu ortamlardaki araçları kullanarak iletişim kuruyor.

Kadınlar ve erkekler erken yaşlardan itibaren farklı ortamlarda sosyalleştiği için cinsiyet ayrımı Türk toplumunun en temel belirleyicilerinden biri olarak ortaya çıkıyor.

Araştırma gösteriyor ki birçok markanın düşündüğünün aksine aslında gençlerin en büyük sorunu “açılamama” değil “tanışamama” olduğu ortaya çıkıyor. Sonuçlara göre reklamverenlerin markalarını gerçekten gençliğe yakınlaştırmaları için onların tanışmalarını yardımcı olacak cinsiyetsiz ortamlar oluşturmaları büyük fırsatlar yaratıyor.