Özlem Süer
30’uncu yıla özel koleksiyon

Mercedes-Benz, bu sezon başarılı moda tasarımcısı Özlem Süer’in kariyerindeki 30. yılını kutlayarak defilesini “Mercedes-Benz presents Özlem Süer” ismiyle sundu. Özlem Süer, Antik Yunan’da 30 anlamına gelen “Triyanda” ismindeki ilkbahar/yaz 2021 koleksiyonunda heykelsi siluetlere yer verdi. Tasarımcının “Sürdürülebilir, doğanın enerjisi ile doğaya katılabilen bir koleksiyon” olarak nitelendirdiği ve teknolojinin başrolde olduğu bir enstalasyon eşliğinde sergilenen koleksiyonunda, imzası drapaj tekniğindeki tasarımlar dikkat çekti. Ayrıca moda haftasına özel tasarımcının 30’uncu yılını anlatan bir belgesel de yayınlandı.

Mehtap Elaidi
Kadın el emeğine destek

Mehtap Elaidi, ilkbahar/yaz 2021 koleksiyonunda pandeminin yarattığı ruh halinden ilham aldı. Ünlü tasarımcı, öze geri dönüş olarak tabir ettiği “#backtopointzero” temasıyla kıyafetler tasarladı. ÇATOM’un iş sağladığı yetenekli kadınların işlediği oyaları tasarımlarına taşıyan Elaidi, el emeğine katkı sağladı. 

TAGG
Feminen ve güçlü kadınlar

TAGG, “Powerbank” adını verdiği koleksiyonununu tanıttı. Tasarımcı Gökay Gündoğdu, koleksiyonundaki tasarımlarda kadının hem feminen hem de güçlü olabileceğini yansıtan çizgilere yer verdiklerini söyledi. Askeri kıyafetlerden ilham alan tasarımlarda, militer desenler ve renkler dikkat çekiyor.

Yakup Biçer
Modern savaşçılar

Tasarımcı Yakup Biçer, “Y PLUS By YakupBiçer SS21” koleksiyonu ile moda haftasında yer aldı. Türk kültüründen ilham aldığını söyleyen tasarımcı, yeni koleksiyonunda modern savaşçı esintilerine yer verdi.

Seydullah Yılmaz
Karma defile

Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul’un üçüncü günü Mehmet Emiroğlu, Seydullah Yılmaz ve Engin Ekinci’nin “Karma” defilesiyle başladı. Influencer Rachel Araz’ın sunuculuğunu üstlendiği gün boyunca ayrıca “Global Outlook” başlığı altında dünyanın önde gelen moda influencer’larından Olivia Palermo ile bir moda sohbeti gerçekleştirdi.

SUDİ ETUZ
Renkli nakışlar


Tasarımcı Şansım Adalı’nın markası Sudi Etuz, ilkbahar/yaz 2021 koleksiyonunu izleyicilerle buluşturdu. Defile, markanın dijital ekibinin hayat verdiği avatar karakter SUI-D’nin açılış konuşmasıyla başladı. Tasarımlarında protest romantizmi savunduğunu söyleyen Adalı, imzası olan kabarık kolları renkli nakış işlemeler, boncuklar ve tüllerin arasındaki desenlerle bir araya geldi.