Zirve kapsamında, Brisbane Kongre Merkezi'nde yerel halk dansları gösterileri düzenlendikten sonra, "Küresel Ekonomi: Büyümeyi Güçlendirme ve İş Yaratma" konulu birinci oturuma geçildi.

Zirvenin birinci oturumuna, Başbakan Ahmet Davutoğlu, ABD Başkanı Barack Obama, İngiltere Başbakanı David Cameron, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in de aralarında bulunduğu G20 üyesi ülkelerin devlet ve hükümet başkanları katılıyor. Yuvarlak masa düzeni kurulan salonda, Başbakan Davutoğlu ve İnglitere Başbakanı David Cameron yan yana oturdu. Davutoğlu'nun, toplantı başlamadan önce ABD Başkanı Obama ile de konuştuğu görüldü.

ABBOTT KARŞILADI

Başbakan Davutoğlu ile ABD Başkanı Obama, Rusya Devlet Başkanı Putin, İngiltere Başbakanı Cameron ve Almanya Başbakanı Merkel'in de aralarında bulunduğu liderler, Queensland Parlamento Binası'nda birlikte öğlen yemeği yedikten sonra, G20 Liderler Zirvesi'nin yapılacağı Brisbane Kongre Merkezi'ne geçti.

Zirveye katılan liderler, ev sahibi Avustralya'nın Başbakanı Tony Abbott tarafından Kongre Merkezi'nde karşılandı. Başbakan Davutoğlu da zirve için geldiği Kongre Merkezi önünde, mevkidaşı Abbot ile tokalaştıktan sonra, zirvenin açılışı dolayısıyla düzenlenen kültürel etkinliklerin yapılacağı salona geçti.

YOĞUN GÜVENLİK

Bu arada, Brisbane kentinde, güvenlik önlemleri üst düzeye çıkarıldı. Çok sayıda polis, kent merkezinde güvenlik tedbirleri kapsamında görev alırken, bazı caddeler araç trafiğine, zirvenin yapıldığı merkeze yakın bölgeler ise hem araç hem yaya geçişine kapalı tutuluyor.

BİRİNCİ OTURUM SONA ERDİ

Avustralya'nın Brisbane kentinde düzenlenen G20 Liderler Zirvesi'nin, "Küresel Ekonomi: Büyümeyi Güçlendirme ve İş Yaratma" konulu birinci oturumu sona erdi.

Brisbane Kongre Merkezi'nde basına kapalı düzenlenen oturuma, Başbakan Ahmet Davutoğlu, ABD Başkanı Barack Obama, İngiltere Başbakanı David Cameron, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Almanya Başbakanı Angela Merkel'in de aralarında bulunduğu G20 üyesi ülkelerin devlet ve hükümet başkanları katıldı.

Liderler, basına kapalı düzenlenen birinci oturumun ardından, Kongre Merkezi'nde "aile fotoğrafı" çekimi için yeniden bir araya geldi.

Zirvenin aile albümünde, Başbakan Davutoğlu da yer aldı.