Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

Yeşilay’ın yürüttüğü projelerin ve gelecek dönem planlamalarının aktarıldığı görüşmenin gündeminde Yeşilay Danışmanlık Merkezleri’nin yanı sıra ağırlıklı olarak tütün ve teknoloji bağımlılığıyla mücadele yer aldı.Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın ziyaretinden büyük onur duyduklarını ifade eden Yeşilay Genel Başkanı Mücahit Öztürk şunları söyledi: “Yeşilay olarak önceliğimiz, sağlıklı ve bağımlılıktan uzak nesillerin yetişmesine katkı sağlamak. Bu yolda mücadelemizi yürütürken devletimizin desteğini her zaman güçlü bir biçimde hissediyoruz. Bugün de bu kapsamda aynı zamanda Bağımlılıkla Mücadele Yüksek Kurulu (BMYK) Başkanı olan Sayın Cumhurbaşkanı Yardımcımıza çalışmalarımızı anlattık. Özellikle tütün ve teknoloji bağımlılığı konusunda yapılabilecekleri, gençlerimizi bu bağımlılıklardan korumanın önemini konuştuk. Yeşilay olarak bağımlılıklarla mücadelede sağlıklı nesiller yetiştirebilmenin önemini her fırsatta vurguluyoruz. Bağımlı bireylere yardımcı olmak, gençleri bağımlılığın zararlarına karşı bilgilendirmek için pandeminin etkilerini azaltmak ve üstesinden gelmek üzere ulusal yenilikçi çözümler geliştirmenin önemine inanıyoruz. Türkiye genelinde 120 şubemiz, 101 Yeşilay Danışmanlık Merkezimiz (YEDAM) ile bir asrı aşkın süredir aralıksız sürdürdüğümüz bu mücadelenin, Cumhurbaşkanlığımızın da gündeminin üst sıralarında olması bizlere her zaman güç veriyor. Görüşmenin ardından da mücadelemizi güçlendirerek sürdürecek adımlar atacak; sağlıklı nesiller için çalışmaya devam edeceğiz. Bugüne kadar olduğu gibi, bugünden sonra da yaptığımız tüm iletişim kampanyaları ve faaliyetlerle toplumun her kesiminde bağımlılıklara karşı farkındalık yaratmak için çalışmayı sürdüreceğiz.”

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Yeşilay Danışmanlık Merkezi'nin muhteşem bir model olduğunu vurgulayarak, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Hem bölgemizdeki ülkelerden, yine Orta Asya'da Balkanlar'da birçok ülkeden ve hatta buna Avrupa'daki, Orta Doğu'daki ülkeler de dahil olmak üzere, bu modelin bir şekilde transferi, oralarda da uygulanması talebi var. Biz bununla ilgili de yine üzerimize düşeni yapıyor olacağız. Gerek Kültür Bakanlığımız ve TİKA aracılığıyla gerekse yine Yeşilay aracılığıyla biz de buna her türlü desteği vererek, yaygınlaştırılmasıyla alakalı Türkiye olarak diğer ülkelerde de bağımlılığın azaltılmasına dönük yapılacak çalışmalarda katkı vereceğimiz bir alan varsa ki olduğunu görüyoruz, sonuna kadar destek veriyor olacağız."

 Üniversite Genç Yeşilay Kulüpleri özelinde başlayan çalışmalar ile 118 farklı üniversitede kurulan kulüpleri, TBM Akran Eğitimleri, Yeşil Sahne Söyleşileri, stant faaliyetleri, bisiklet turları, koşu ve doğa yürüyüşleri ile on binlerce gence ulaşıyor. Yaz dönemini kapsayan iş birlikleri kamp çalışmalarımızda Türkiye İzcilik Federasyonu, Türk Kızılay’ı ve belediyelerin yaptığı kamp çalışmalarında akran eğitimcisi gönüllüleri ile 8 – 18 yaş arasındaki genç ve çocuklara Yeşilay’ın çalışmaları aktarılıyor ve sağlıklı yaşam farkındalığı kazandırılıyor. 2014 yılından bu yana gençlik kampları düzenleniyor.

BİZİM HABER MERKEZİ