Ulusal Meclisteki güven oylamasında Başbakan Philippe, 363  milletvekilinin desteğini aldı. Toplam 573 milletvekilinin katıldığı oylamada 163  ret ve 47 çekimser oyu kullanıldı.

Başbakan Philippe, oylamadan önce Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un 25  Nisan'da sarı yeleklilerin taleplerine yanıt vermek için açıkladığı önlemlere  ilişkin konuşma yaptı.

Resmi kurumların reformuna yönelik bu yıl yapılması planlanan  çalışmaların 2020'ye ertelenebileceğini ifade eden Philippe, iklim değişikliği  konusunda atılması gereken adımları belirlemek için kurulan komisyonunun gelecek  yılın başında bir rapor açıklayacağını belirtti.

Philippe, bu konuda referandumun da düzenlenebileceğini söyledi.

Vatandaşların yıllık ödediği kira vergisini gelecek yıl iptal  edileceğini belirten Philippe, alt gelirli insanların ödemesi gereken gelir  vergisinde yaklaşık 350 avro, orta gelirli insanların gelir vergisinde ise  yaklaşık 180 avro indirim yapacaklarını açıkladı.

Ülkesinin mülteci ve göçmen politikasına değinen Philippe, iltica  hakkına sahip kişileri ülkede daha iyi koşullarda ağırlamak istediklerini ancak  iltica hakkını istismar edenlere karşı mücadele edilmesi gerektiğini anlattı.

Philippe, Schengen bölgesinin yeniden düzenlenmesi için gelecek  aylarda bir çalışmanın yapılacağını kaydetti.

Ülkenin mülteci politikasına ilişkin yılda bir kez ülke çapında  müzakere toplantısının düzenleneceğini, bu toplantının ilkinin eylül ayında  yapılacağını aktaran Philippe, imamların da Fransa'da eğitim alması ve  Fransızcayı bilmeleri gerektiğini vurguladı.

Philippe, ülkedeki İslami kurumların finansmanı konusunda şeffaflığı  sağlamak adına hükümetin bir yasa çıkarabileceğini belirtti.

Başbakan Philippe, partisi LREM'in geçen ay düzenlenen AP seçimlerini  aşırı sağcı Ulusal Birlik Partisine (RN) karşı kazanamaması nedeniyle güvenoyu  yapılmasını istemişti.