Kaza, Kocaeli'nin İzmit ilçesi Tepeköy Mahallesi Kurtuluş Bulvarı'nda meydana geldi. Edinilen bilgilere göre Şaban A. (55) idaresindeki hafriyat kamyonunun freninin boşalması sonunca kontrolden çıktı. Hızla ilerleyen hafriyat kamyonu, bariyerlere çarpıp yolun karşı şeridine geçerek Mevlüt T. (37) yönetimindeki hafif ticari araçla kafa kafaya çarpıştı. Hafif ticari aracı metrelerce sürükleyen hafriyat kamyonu, daha sonra savrularak yolun kenarına devrildi. Kazada hafriyat kamyonu sürücüsü Şaban A., aynı araçta bulunan Hayrettin T. ile hafif ticari araçta bulunan Mevlüt T. isimli sürücü ve ismi öğrenilemeyen bir kadın araç içerisinde sıkışarak yaralandı.

 YARALILAR ARAÇLARDAN İTFAİYE EKİPLERİ TARAFINDAN ÇIKARTILDI

 Kazayı gören çevredeki vatandaşlar, durumu hemen 112 Acil yardım ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine sağlık, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Kısa süre sonra olay yerine gelen itfaiye ekipleri tarafından araçlardan çıkartılan yaralılar, sağlık ekiplerine teslim edildi. Sağlık ekipleri tarafından ilk müdahaleleri ambulansta yapılan yaralılardan Mevlüt T. Kocaeli Devlet Hastanesi'ne, Şaban A. İzmit SEK Devlet Hastanesi'ne, Hayrettin T. ve ismi öğrenilemeyen kadın ise çevredeki hastanelere kaldırıldı. Kaza sonrasında hafriyat kamyonunda yükselen dumanlar itfaiye ekipleri tarafından, yerini alevlere bırakmadan söndürüldü.

 "KAMYON YOLUN KARŞI ŞERİDİNE GEÇİP BU ARAÇLA KAFA KAFAYA ÇARPIŞTI"

 Kazanın hafriyat kamyonunun freninin boşalması sonucunda meydana geldiğini Ataberk Gencer isimli vatandaş, "300 metre yukarıda Ambulans Yolu Caddesi'nde kamyonun balataları patladığı için hızını alamadı. Bariyerlere çarpması sonunca yağlar yolu kapladı. Kamyon da yolun karşı şeridine geçip bu araçla kafa kafaya çarpıştı. Olay böyle gerçekleştir. 4 yaralı vardı, 1'i kadın 3'ü erkekti" dedi.

 POLİS KAZAYLA İLGİLİ İNCELEME BAŞLATTI

 Kazaya karışan hafif ticari araç çekici yardımı ile hafriyat kamyonu ise vinç yardım ile kaldırıldı. Kamyondan yola dökülen yağ ve yakıtın farklı kazalara sebep olmaması amacı ile yol ekipler tarafından kontrollü olarak trafiğe kapatıldı. Ekipler tarafından yapılan temizlik çalışmalarının ardından yol tekrar trafiğe açıldı. Polis kazayla ilgili inceleme başlattı.