Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, MHP'nin teklifiyle gündeme gelen ceza affıyla ilgili dikkati çeken bir açıklama yaptı. 

Cezaevlerinin kapasitesinin dolduğunu kaydeden Feyzioğlu, "Acilen bir defaya mahsus infaz indirimi yapmalıyız" dedi.

Feyzioğlu ayrıca, infaz için kalıcı bir reformun olması gerektiğini de kaydetti. Feyzioğlu'nun sosyal medyadan yaptığı açıklama şöyle:

"Cezaevleri kapasitesinin çok üzerinde dolu. Islah imkanı yok. Hem acilen bir defaya mahsus infaz indirimi yapmalıyız hem de kalıcı bir infaz reformu. Mükerrir herkesi kapsam dışı bırakmak yerine, kapsam dışı bırakılan suçtan sabıkası olanı kapsam dışı bırakmak daha yerinde olacaktır."



BAKAN GÜL'DEN AÇIKLAMA

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, İkinci Yargı Paketi ve infaz düzenlemesiyle ilgili çalışmaların devam ettiğini açıkladı. Bu kapsamda hakim, savcı, akademisyen ve hukukçu milletvekillerinin görüşlerinin alındığını belirten Gül, düzenlemenin son halini TBMM'de alacağını kaydetti. 

Yargı paketinde özellikle hukuk usulüne ilişkin bazı düzenlemelerin öngörüldüğünü aktaran Gül, şunları söyledi:

"İnfaz paketi ayrı. Bunun ötesinde hukuk yargılamalarına yönelik ayrı düzenleme var. 4,5 milyon dava, hukuk davası olarak görülüyor. Bu davaların 6 ila 8 ay daha erken bitmesi anlamında, yine noterlik ve idari usulle ilgili birtakım düzenlemelerin eş zamanlı olarak Meclis'ten çıkarak hayata geçmesini bekliyoruz."