Tekirdağ 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Öremiş  ile avukatları Numan Dalyancı ve Erkan İncircioğlu katıldı.

Sanık Öremiş, duruşmadaki ifadesinde, 15 Temmuz darbe girişimini  televizyondan duyduğunu ve Yurtta Sulh Konseyi'nce hazırlanan listede isminin  sıkıyönetim komutanı olarak yazılmasıyla bir ilgisinin olmadığını öne sürdü.

"Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs", "TBMM'yi ortadan  kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs", "Cumhurbaşkanına  suikast", "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini  kısmen veya tamamen yapmasına engellemeye teşebbüs" ve "silahlı terör örgütüne  üye olmak" suçlarından yargılanan Öremiş, suçlamaları kabul etmedi.

FETÖ ile uzaktan yakından bir ilgisi olmadığını ileri süren sanık  Öremiş, "Ben FETÖ üyesi değilim. Ben kimseden emir almadım, kimseye de örgüt  adına emir vermedim. Daha önceki ifadelerimde de söyledim. Benim darbe girişimi  ile ilgili bir ilgim yoktur." ifadelerini kullandı.

Sanık avukatları Dalyancı ve İncircioğlu da müvekkillerinin suçsuz  olduğunu ve darbe girişimini destekleyecek bir faaliyette bulunmadığını  savunarak, beraatini istedi.

Cumhuriyet savcısı esas hakkındaki mütalaasında, sanığın darbe  girişiminde bizzat rol aldığını, delillerin bunun için yeterli olduğunu  belirterek, müebbet hapis cezasına çarptırılmasını istedi.

Mahkeme heyeti sanık Öremiş'in "silahlı terör örgütüne üye olmak"  suçundan 12 yıl 6 ay hapisle cezalandırılmasına karar verdi.