Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ)  "para kasası" olarak bilinen Naksan Holding'in firari isimleri Osman Nakıboğlu ve  oğlu Bahaeddin Nakıboğlu'nun Amerika'daki lüks yaşamları AA tarafından  görüntülendi.   

FETÖ'nün geçmişten beri en güçlü destekçisi, Gaziantep'te sanayicilik  yapan Nakıboğlu ailesinden Osman ve Bahaeddin Nakıboğlu, haklarında FETÖ  soruşturması başlatılınca 2014 yılında Amerika'ya kaçmıştı. 

Yurt dışına firar etmeden önce baba oğul, Naksan Holding bünyesinde  birçok şirkette yönetim kurulu başkanlığı ya da üyeliği görevleri yürütüyordu.

Türkiye'deki yargılama sürecinde, Nakıboğlu aile üyeleri tarafından  Naksan Holding üzerinden  gayri resmi hesaplardan FETÖ'ye yüklü miktarda kaynak  aktarıldığı belirlenmişti.

Kanal manzaralı milyon dolarlık evde yaşıyorlar

ABD'de kamuya açık internet tarama sitelerinde yer alan bilgilere göre  firari Nakıboğlu ailesi üyeleri, Kaliforniya eyaletinin "Bay Area" bölgesinde San  Mateo kentine bağlı Foster City semtinde, yaklaşık  2,5 milyon dolar değerindeki  evde yaşıyor.

Lüks villaların bulunduğu semtte, San Francisco körfezine bağlanan ve  üzerinde yapay adaların bulunduğu kanal yer alıyor.

Nakıboğlu ailesi üzerine kayıtlı görünen lüks villa ise  içerisindeki  tekne ve kayıkların bulunduğu kanal manzarasını gören konumuyla dikkati çekiyor.

Osman ve Bahaeddin Nakıboğlu'nun şu anda kaldıkları kanal manzaralı  villalarından önce oturduğu tespit edilen konut ise Los Altos semtinde  bulunurken, buranın değerinin de yaklaşık 5,5 milyon dolar olduğu öğrenildi.

Firari Osman ve Bahaeddin Nakıboğlu'nun, 7'si yatak odası olmak üzere  12 odası, 6 banyosu, 3 büyük terası ve geniş bahçesi bulunan iki katlı lüks  villadan taşındıkları anlaşılıyor.   

Baba oğul 22 milyon dolar kaçırdılar

Naksan Holding bünyesinde enerjiden nakliyata, inşaattan teknolojiye  birçok alanda faaliyet gösterilen 51 şirkettin bir çoğunda tepe yönetici  olan  baba ve oğulun, haklarındaki yargı sürecine rağmen bazı kaynakları yurt dışına  kaçırdığı ortaya çıkmıştı.

Gaziantep'in çeşitli yerlerindeki iş yeri, konut, iş hanı gibi  taşınmazların satılarak paranın parça parça Osman Nakıboğlu hesabına aktarıldığı  ve bu miktarın yaklaşık 22 milyon dolar olduğu belirlenmişti.

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY)  soruşturması kapsamında hakkında gözaltı kararları bulunan Osman ve Bahaeddin  Nakıboğlu, bu kaynakla Amerika'da Silikon Vadisi'nde işyeri açtı.

Firari Osman Nakıboğlu, işyerinden çıkışında beyaz renkli son model  Mercedes aracına binerken AA tarafından görüntülendi. Ayrıca Nakıboğlu ailesine  ait 3-4 lüks araç daha olduğu öğrenildi.

Ofis kiralama işi yapıyorlar ve  firari FETÖ'cülere destek oluyorlar

Firari baba oğul, Silikon Vadisinde girişimcilere farklı büyüklük ve  tipte lüks ofis ve toplantı mekanları kiralama işi yapan "Innoworld" isimli  şirketi yönetiyor.

Şirkette, görüşme odalarının fiyatları saatlik 50 ile 250 dolar  arasında değişirken, 50 ya da 100 kişi kapasiteli toplantı odalarının fiyatları  da saatlik 120 dolardan başlıyor.

Lüks bir bölgede büyük bir bina içerisinde yer alan şirkette, internet  kullanımından kahve yiyecek ikramına çeşitli hizmetlerin de verildiği özel  ofislerin aylık kirası ise 1000 dolar civarında.

Firari Osman ve Bahaeddin Nakıboğlu'nun 15 Temmuz hain darbe  girişiminin ardından Türkiye'den kaçırabildikleri paralarla Amerika'ya gelen ve  yatırım imkanı arayan FETÖ mensuplarına da danışmanlık yaptıkları ve lojistik  destek sağladıkları belirtiliyor.

FETÖ mensuplarının karargahı

FETÖ'nün Amerika'daki çatı örgütlerinden, Santa Clara kentine bağlı  Sunnyvale semtinde bulunan Pacifica Institute (Pasifik Enstitüsü) Silikon Vadisi  şubesinin başkanlığını ise Nakıboğlu ailesiyle yakın ilişkisi bulunan Mahmut  Altun yürütüyor.

Altun'un Santa Clara kentinde oturduğu konut da Bahaeddin Nakıboğlu  üzerine kayıtlı görünüyor.

Bu arada Bahaeddin Nakıboğlu üzerine kayıtlı görünen  Pasifik  Enstitüsünün karşı caddesinde yer alan ikinci bir konut FETÖ mensuplarının  ihtiyaçları için misafirhane gibi kullanılıyor.

Konferans, seminer, kültürel etkinlikler adı altında çeşitli  etkinlikler düzenleyen Pasifik Enstitüsünün üzerinde çalıştığı en önemli konu ise  dinler arası diyalog çalışmaları.

Bu örgüt üzerinden Yahudi ve Hristiyan gruplarla yakın ilişki  geliştiren FETÖ mensuplarının, kilisede ve sinagoglarda iftar ve ziyaret  programları düzenledikleri enstitünün internet sitesinde yer alan görsellerden  anlaşılıyor.

Ayrıca Pasifik Enstitüsünün internet sitesinde "The Blue Chair" (Mavi  Koltuk) bölümünde de dinler arası diyalog alanında uzman Los Angeles Başpiskoposu  Ekümenik ve Dinler Arası İlişkiler Görevlisi Rev. Alexei R. Smith, İbraniler  Birliği Koleji-Yahudi Dinler Enstitüsü Profesörü  Reuven Firestone gibi isimlerin  görüşlerine yer veriliyor.

Altun'un sosyal medya hesaplarında ise eski ABD Başkanı Barack Obama  ile çekilmiş fotoğraf, Türkiye yönetimine yönelik paylaşımlar, ziyaret ettiği ve  ortak etkinlik düzenledikleri kiliselere ilişkin görseller de bulunuyor.

Ayrıca Altun'un facebook hesabında yer alan İsrail'in kuruluşunun 70.  yıl dönümüyle ilgili kutlama etkinliğine ilişkin paylaşım da dikkati çekiyor.    

FETÖ kuruluşu Pasifik Enstitüsüne FBI'dan ödül

FETÖ'nün ABD'deki çatı kuruluşlarından Pasifik Enstitüsüne  2016  yılında Federal Soruşturma Bürosu (FBI) tarafından "Toplum Liderliği Ödülü"  (DCLA) verilmişti. 

Pasifik'in ve FBI'ın sitesinde yer alan bilgilere göre, FBI San Diego  Yöneticisi (SAC) Eric Birnbaum, Pasifik Enstitüsünün 2016 FBI Toplum Liderliği  Ödülü'ne (DCLA) layık görüldüğü duyuruluyor.

Birnbaum, ödülü, 9 Mart 2017 perşembe günü, FBI San Diego'nun  Sorrento'daki Federal Ofis Binasında düzenlenen bir törenle Pasifik Enstitüsü  Müdürü Mesut İnci'ye vermişti.

FBI sitesinde,  ödülün gerekçesiyle ilgili Pasifik Enstitüsünün  "yaptıkları inanılmaz işler sebebiyle ödüle layık görüldüğü" ifadeleri yer  alıyor.

Ayrıca FBI yetkilileri, 2017 yılı haziran ayında da  Fetullahçı Terör  Örgütü'nün Los Angeles'ta bulunan Pacifica Graduate adlı kurumunun iftar yemeğine  katılmıştı.

FBI Los Angeles'in resmi Twitter hesabından yayımlanan fotoğrafta,  FETÖ üyeleri ile FBI ve polis yetkililerinin olduğu görüldü.

Rotaryenlerle yakın ilişki, kilise ve sinagogla ortak  etkinlikler 

Silikon Valley Pasifik Enstitüsünün başkanı Altun'un bölgede faaliyet  gösteren Sunnyvale Rotary Kulübü ile de yakın ilişkisi olduğu görülüyor.  

Kulübün internet sitesinde Altun'un 14 Temmuz 2015 tarihinde  "Kültürler arasında köprüler inşa etmek" başlığıyla bir toplantı gerçekleştirildiği bilgisi yer alıyor.  

FETÖ'cü Pasifik Enstitüsü, bölgede faaliyet gösteren ve yönetiminde  rahip, rabbi ve İslam dini üzerine çalışan isimlerin bulunduğu "Abrahamic  Alliance International" (Uluslararası İbrahimi İttifakı) isimli örgütle de yakın  ilişki içerisinde.

İbrahimi dinler arasında diyalog çalışmaları yürüten kuruluşa ait  internet sitesinde iki örgüt arasında farklı zamanlarda gerçekleştirilen kilise  ve sinagog ziyaretlerinden, dostluk yemeği ve piknik organizasyonlarına kadar  çeşitli ortak etkinliklerin görselleri yer alıyor.

Bu ortak etkinliklerde firari Osman ve Bahaeddin Nakıboğlu'nun da yer  aldığı görülüyor.

Bu arada Bahaeddin Nakıboğlu'nun Amerika'da "Baha" takma adını  kullandığı da anlaşılıyor.

FETÖ elebaşı Gülen, Bahaeddin Nakıboğlu için dua etti

Ailenin en genç üyelerinden, holdingin üçüncü kuşak temsilcisi  Bahaeddin Nakıboğlu, Naksan Teknoloji şirketini kurarak Apple ürünlerinin  Türkiye'de pazarlanması işini de yürütüyordu.

Ayyıldız Tim'i tarafından hacklenen  Bahaeddin Nakıboğlu'nun  Twiter  hesabında, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen tarafından dünyanın sayılı iş adamları  arasında olacağı iddiasıyla duada bulunduğuna ilişkin mesajlaşmalar ortaya  çıkmıştı.

Ayyıldız Tim'in yayınladığı direkt mesajlarda Nakıboğlu'nun Gülen'in  doktoru Kudret Ünal'a ait olduğu belirtilen  "Dr. Kudret" hesabıyla yazışmalar  yer almıştı.

Dr. Kudret'in gönderdiği mesajda "SA Bahaeddin Bey, Silikon Vadisi'nde  ilerde dünyanın sayılı işadamlarından olacak. Allah'ın izniyle dedi. Tarih atıp  torunlarına söyleyeceğin en güzel cümle olur inşallah." ifadeleri kullanılmıştı.  Gülen'in bu duayı ederken Vedat Koçer ve Osman Özsoy'un da şahit olduğunu  belirttiği ortaya çıkmıştı.

Ayrıca  Nakıboğlu, Gezi olayları sırasında da  devletin eylemcilerden  özür dilemesi gerektiğini belirten paylaşımlarda bulunmuş ve eylemcilerin  internette yayın yapmaları için Twitter hesabından sürekli internet giriş  şifreleri yayımlanmıştı.

Nakıboğlu, gelen tepkiler üzerine daha sonra bu paylaşımlarını  silmişti. Bahaeddin Nakıboğlu, hesabı kapanmadan önce Twitter'da dönemin ABD  Başkanı Barack Obama ile çekilmiş bir fotoğrafı paylaşmıştı. 

Nakıboğlu ailesiyle ilgili yargılama süreci devam ediyor

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen Fetullahçı Terör  Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında Naksan  Holding'in eski yönetim kurulu başkanı Cahit Nakıboğlu ile oğlu Taner ve kardeşi  Osman Nakıboğlu'nun da aralarında bulunduğu 25 sanık hakkında hazırlanan  iddianamede, resmi olmayan gelir ve giderlerin holdingin iç içe geçmiş şirketleri  üzerinden aklandığı bilgisine yer verildi.

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Organize Suçları Soruşturma  Bürosunca hazırlanan ve 9. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen 628 sayfalık  iddianamede, Naksan Holding bünyesinde enerjiden nakliyata, inşaattan teknolojiye  birçok alanda kurulan 51 şirketin sadece 11'inin işçi ve parasal yoğunluğu olduğu  belirtilerek, şirketlerin muhasebe hileleri anlatıldı.

Naksan Holding eski yönetim kurulu başkanı, tutuklu sanık Cahit  Nakıboğlu ile oğlu tutuklu sanık Taner Nakıboğlu ve ABD'de yaşayan kardeşi firari  sanık Osman Nakıboğlu'nun aralarında bulunduğu 25 sanık hakkındaki iddianamede, şirketlerin muhasebesini biri resmi, diğeri gayriresmi iki farklı kayıtta  tuttuğu, ortakların yasal olmayan para hareketlerini, gayri resmi kayıt üzerinden  yaptığı ifade edildi.

FETÖ'nün "para kasası" holdingin içini boşaltmış

Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) ve vergi müfettişleri bilirkişi  raporlarının da yer aldığı 628 sayfalık  iddianamede, şirketlerin satışlarının  yüzde 70'inin kayıt altına alındığı, kayıt altına alınmayan satışlardan elde  edilen gelirlerin de ortaklardan alınmış gibi muhasebeleştirildiği ve şirketlerin  ortaklara borçlandırıldığı belirtildi.

İddianamede, şirketlerin yasal olmayan gelirinden FETÖ/PDY ile  iltisakı nedeniyle kapatılan dernek ve kurumlara "zekat" başlığı altında yüksek  meblağlarda para gönderildiğinin de tespit edildiği bilgisi yer aldı.

İddianamede, Naksan Holding'in ortak ve yöneticisi 25 sanığın,  "silahlı terör örgütü yönetme, terörizmin finansmanı hakkında kanuna muhalefet,  suç gelirlerinin önlenmesi hakkındaki kanuna muhalefet, suçtan kaynaklanan mal  varlığı değerini aklama ve vergi usul kanununa muhalefet" suçlarından  cezalandırılması talep edildi.

FETÖ elebaşı, Nakıboğlu ailesinin evinde kalmış

İddianamede, FETÖ'nün kentteki sözde yöneticileri tarafından "süper  abi" diye hitap edilen Taner Nakıboğlu'nun ismi, örgüt elebaşı Fetullah Gülen  tarafından verilen ve mütevelli heyeti başkanı olduğu Zirve Üniversitesinde de  geçmiş ayrıca, holdinge kayyum atanması ihtimali üzerine ekonomi, maliye ve hukuk  bölümlerinden akademisyenlerle "hileli iflas" toplantıları yaptığı bilgisine yer  verildi.

Nakıboğlu ailesinin fertlerinin, Gaziantep'teki FETÖ/PDY ile iltisakı  nedeniyle kapatılan bazı derneklerin yönetim kurulu başkanlığını yürüttüğü veya  yönetiminde yer aldığı kaydedilen iddianamede, 1998 yılında hakkında yakalama  kararı çıkarılan terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen'in, Suriye üzerinden  Gaziantep'e geldiği ve Nakıboğlu ailesinin evinde kaldığı ifade edildi.