İzmir 15. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanıklar Halil  Karagöz ve eşi Meryem Karagöz ile avukatları katıldı.

Duruşma savcısı, önceki duruşmada verdiği mütalaasını tekrar ettiğini  belirterek Halil Karagöz'ün "silahlı terör örgütü yöneticisi olmak" suçundan,  Meryem Karagöz'ün ise "silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçundan  cezalandırılması ve sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesini  talep etti.

Sanık Halil Karagöz, hakkındaki suçlamaları kabul etmedi.

FETÖ'nün dünyevi ve siyasi amacının olmadığını savunan Karagöz, bu  hareketin içerisinde "memnuniyetle" yer aldığını söyledi.

Bu harekete katıldığı için pişmanlık duymadığını anlatan Karagöz,  "İddia makamının mütalaası aymazlıktır, hukuksuzluktur, adaletsizliktir." dedi.

Meryem Karagöz ise atanamadığı için kapatılan Özel Yamanlar Kolejinde  çalışmak zorunda kaldığını aktardı.

Eğitimci olarak silahlı terör örgütü üyesi olma suçlamasını kabul  etmediğini vurgulayan Karagöz, "Beraatimi ve tahliyemi istiyorum." diye konuştu.

Mahkeme heyeti, Halil Karagöz'ü "silahlı terör örgütü yöneticisi  olmak" suçundan 18 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırdı.

Heyet ayrıca eyleminde herhangi bir pişmanlık duymaması ve  yargılamanın son aşamasına kadar "örgüt kararlılığı" sergilemesi gibi hususları  dikkate alarak Karagöz'ün bu cezasında herhangi bir indirime gitmedi.

Meryem Karagöz'ü ise "silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçundan 9 yıl  hapis cezasına mahkum eden heyet, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar  verdi.

Halil Karagöz'ün gözaltına alındığı sırada ele geçirilen 448 bin  dolar, yaklaşık 20 bin lira ve 765 avronun elde ediliş biçimi, kaynağının belli  olmaması ve suç ürünü para olması gerekçesiyle müsaderesini kararlaştıran heyet,  ayrıca savunması sırasında duruşma savcısına hakaret ettiği gerekçesiyle aynı  sanık hakkında İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmasına  karar verdi.

OLAY

FETÖ'nün İzmir'de "Altınşehir" adı altında yeniden yapılanmasına  yönelik Temmuz 2017'de başlatılan soruşturmada, örgütün Ege Bölgesi'ndeki  faaliyetlerini organize ettiği belirtilen Halil Karagöz ve aynı soruşturma  kapsamında eşi Meryem Karagöz tutuklanmıştı.

Sahte pasaportla yakalanan sanıkların örgüte ait 442 bin 15 doları  yastık içerisinde sakladıkları tespit edilmişti.