FETÖ'nün Deniz Kuvvetleri yapılanmasında görevli mahrem imam Ersin K.'dan çıkan USB belleğin incelemesi tamamlandı. Bellekte en son Kasım 2017'ye ait örgütsel yazışmalar çıktı. Yazışmalarda örgütün, yeni kurulan kurmaylık sistemi KARSU'ya sızdırmak istediği askerlerin listesi bulundu.

7 Şubat tarihinde yakalanan FETÖ'nün Deniz Kuvvetleri Yapılanmasındaki örgüt üyelerinin imamlığını yapan ‘Ergin' kod isimli Ergin K.'dan çıkan belgeler FETÖ'nün halen TSK'ya sızmaya devam ettiğini gözler önüne serdi. Ergin K.'nın yakalandığı tarihte evinde ve aracında yapılan aramalar sonucunda 3 adet DVD, araç içerisine saklanmış 5 adet micro hafıza kartı ve 8 gigabaytlık usb bellek bulundu. Micro hafıza kartının çok ileri düzeyde şifreleme tekniğiyle şifrelendiği belirlenirken ele geçirilen materyaller TUBİTAK'a gönderildi. 8 gigabaytlık usb belleğin TÜBİTAK tarafından yapılan incelemesi tamamlandı.

TÜBİTAK BİLGİ NOTU GÖNDERDİ

TÜBİTAK tarafından soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Savcılarından Can Tuncay'a gönderilen bilgi notunda, usb bellekte şüpheli ‘Engin' kod isimli Ersin K.'ya ait örgütsel yazışmaların ele geçirildiği ifade edildi. Ele geçirilen yazışmaların tarihinin ise son olarak 13 Kasım 2017 tarihini gösterdiği belirlendi. Bu yazışmalarda örgüt mensubu askerlerin tayini, görev yerleri, örgüt üyesi askerden sorumlu ‘öğretmen'in sorumluluğuna kimlerin verileceği, sivil ve askeri örgüt üyelerinin kod isimleri yer aldı.

YENİ SİSTEME GİRECEKLERDİ

Yazışmalarda ayrıca yeni kurulan kurmaylık sistemi Karargah Subaylığı Eğitimi'ne (KARSU) hangi askerin sızdırılacağı, örgüt üyesi firarilerin saklandıkları gaybubet evlerinin adresi, hangi yöntem ve güzergahlardan firar edilmesi gerektiği, eş bilgileri, eşlerin örgütsel durumları gibi veriler de ele geçirildi. KARSU'ya sızdırılmak istenen örgüt üyesi askerlerin isimleri savcılık tarafından incelemeye alındı.

'İHRAÇLAR DUYULMASIN'

Dijital incelemenin halen devam ettiği öğrenilirken, ele geçirilen ‘NOTE 33' ismi verilen bir dökümanda 13 Kasım 2017 tarihinde yapılan konuşmalar soruşturma dosyasına girdi. İşte o örgütsel yazışmalar; Gündem: Öğretmen irtibat çalışması, Cuma gününe kadar öğretmen irtibat çalışması tamamlanıp Rafet beye gönderilecek. Gündem: Öğrenci irtibat, Pek duyulmasın ama kontörlü telefon meselesinden dolayı 600 civarı yeni ihraç olabilir deniyor TSK'dan." Bu konuşmalara Cumhuriyet Savcısı Can Tuncay tarafından hazırlanan 100 sayfalık ankesörlü telefon soruşturması raporunda da değinildi. Değerlendirmeye göre özellikle ankesörlü telefonla ilgili yapılacak olan ihraçların örgüt içerisindeki üyelere duyurulmaması talebinin, örgüt içerisindeki üyelerin motivasyonunu düşürmemek için olduğu ifade edildi. Kaynak: Yenişafak