Şanlıurfa 6. Ağır Ceza Mahkemesindeki karar duruşmasına tutuklu  yargılanan eski öğretmen Ferhat Küçük ile avukatları katıldı.

Savunmasında FETÖ'yle ilişkisinin bulunmadığını ileri süren sanık  Küçük, hakkındaki suçlamaları reddetti.

Cumhuriyet savcısı, esas hakkındaki mütalaasında, itirafçıların  ifadeleri doğrultusunda sanığın örgüt elebaşı Fetullah Gülen'in manevi oğlu  olarak adlandırıldığını ve örgüt içerisinde "Vedat" kod adını kullandığının  tespit edildiğini belirtti.

Öğretmen olan sanığın örgütün "mahrem" yapılanmasında yer aldığının  deliller ve yazışmalarla ortaya çıktığını aktaran savcı, sanığın Türk Silahlı  Kuvvetlerinin Şanlıurfa, Gaziantep ve Adıyaman sorumlusu olduğunun anlaşıldığını  kaydetti.

Örgüt üyeleri tarafından sanığa 2010 Kamu Personeli Seçme Sınavı  (KPSS) öncesi soruların ulaştırılması sayesinde sınavı kazandığının tespit  edildiğine dikkati çeken savcı, sanığın örgüt yöneticiliği, kamu zararına  dolandırıcılık ve resmi belgede sahtecilik suçundan cezalandırılmasını talep  etti.

Mahkeme heyeti, sanığa "silahlı terör örgütü yöneticiliği" suçundan 18  yıl, "Kamu zararına dolandırıcılık" suçundan 7 yıl 6 ay ve 10 bin lira para  cezası ile resmi belgede sahtecilik suçundan 4 yıl 6 ay hapis cezası vererek  tutukluluk halinin devamına hükmetti.