FETÖ'nün darbe girişimi sonrası meslekten ihraç edilen ve tutuklanan  Anayasa Mahkemesi, Yargıtay, Danıştay ile Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu  (HSYK) üyelerinin yargılandığı davaların duruşmaları görülüyor.

İlk derece mahkemesi sıfatıyla Yargıtay 9. Ceza Dairesince, Yargıtay  Genel Kurul Salonu'nda görülen duruşmaya, tutuklu sanık Ural ile avukatları  katıldı.

Esas hakkındaki savunmasında suçlamaları kabul etmeyen Ural, örgüt  üyesi olmadığını öne sürdü. Hakkında delil bulunmadığını belirten Ural, beraatini  ve tahliyesini istedi.

Ural ile avukatlarının savunmasını tamamlaması üzerine duruşmaya ara  verildi.

KARAR  

Daha sonra Yargıtay 9. Ceza Dairesi heyetinin oy birliğiyle aldığı  karar, Daire Başkanı Burhan Karaloğlu tarafından okundu.

Kararda, Ural'ın üzerine atılı "silahlı terör örgütüne üye olmak"  suçunun sabit olduğu, bu nedenle sanığa Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 314/2. maddesi  gereğince "kastın yoğunluğu, örgüt içindeki konumu, örgütte kaldığı süre, oluşan  zarar ve tehlikenin ağırlığı" dikkate alınarak, 5 yıl hapis cezası verildiği  belirtildi.

Terör suçlarında cezanın yarı oranında artırılmasını öngören Terörle  Mücadele Kanunu'nun 5/1 maddeleri uyarınca sanığa verilen ceza 7 yıl 6 aya  çıkarıldı.

Sanığın duruşmalardaki hal ve tavırları nedeniyle TCK'nin 62.  maddesindeki indirim uygulanarak ceza 6 yıl 3 aya indirildi.

Tutuklulukta geçirilen süre ve ceza miktarını dikkate alarak, sanığın  tahliyesine karar veren mahkeme heyeti, Ural hakkında yurt dışına çıkış yasağına  da hükmetti.

Karara karşı temyiz yoluna başvurulabiliyor. Temyiz istemini, Yargıtay  Ceza Genel Kurulu görüşecek.