Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim , 3-0 kazandıkları Sakaryaspor mücadelesinin ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Terim'in açıklamalarından satır başları şu şekilde:

- Galatasaray'ın kendi geleneklerinde altyapısını kullanması var. Birkaçı sezon sonuna kadar bizimle devam edecek. 31'inden sonra bazı oyuncularla ilgili karar vereceğiz.Galatasaray , her sene minimum 1 oyuncuyu kendi içinden çıkarmak zorundadır.

- İnanıyorum ki Şampiyonlar Ligi'ne kadar her şeyimizi daha üste çekeceğiz. Tabii sıkıntılarımız var. Mariano birkaç hafta olmayabilir. Geçen sezonki sakatlığının bir başka türlüsü oldu. Eren, 1-2 hafta yok. Gomis de sakat.

- Tüm taraftarların şunu bilmesini isterim ki, 'Bu yanlış, bu doğru, bunu kim yaptı...' bunlarla çok vakit geçiriyoruz. Bu durumda ne yapabiliriz, onun derdindeyiz. Yakında değişik haberlerimiz olabilir. Bir şey yapıyorsak bilsinler ki Galatasaray 'ın hayrı içindir.

- Transfer konusu... Her gün birini okuyoruz. Resmi hiçbir teklif yok. Resmi olmayan teklifler vardır, şampiyon takımız ama yazılı bir teklif yok. Olursa paylaşırız.

- Bunu nasıl düzeltebiliriz dediğim bir konu var. Galatasaray , Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor, kendi içinde oyuncu sirkülasyonu yapabilse, zaten dışarıdan oyuncu almayız. Biz vermiyoruz, onlar vermiyor, 'Oraya gitme' diye sözleşme maddesi ekliyoruz.

- Ama bazen gereksiz oyuncular tutuyoruz. Ekonomik olarak kaybediyoruz. Bizde başarılı olmayan bir oyuncu, her takıma gidebilmeli. Dünyada bunun örnekleri var. Her sene Inter, Milan'dan alır; Milan da Inter'den. Bizdeki ekonomik de değil, mantıklı da değil.

- Şimdi diyaloglarımız daha çok arttı. İnşallah bunu da halledebileceğiz. Bunu yapabilmeliyiz ve yapabilirsek, çok büyük bir problemi halletmiş olacağız.