İstanbul’da Fatih semtinin tanınmış simalarından Fatih Belediye Başkan aday adayı ve AK Parti Milletvekili aday adaylarından Nihat Ersin vefat etti.

Damar tıkanıklığı sebebiyle anjiyo tedavisi uygulanan ve kalp yetmezliği sonucu hayata veda eden Nihat Ersin1956 yılında Trabzon'un Of ilçesinde doğdu. İlk, orta, lise öğrenimlerini İstanbul'da tamamladı.

İŞ ve SOSYAL HAYATI, NİHAT ERSİN KİMDİR?

Bir dönem inşaat ve film sektöründe yöneticilik yapan Ersin, 1997 yılında öğretmenliğe başladı, 12 yıl öğretmenlik yaptı.

Birçok dalda araştırmalarının yanı sıra “ORTADOĞU SAVAŞLARININ PERDE ARKASI” adlı yayınlanmış kitabı bulunan Nihat Ersin, evli ve üç çocuk babasıdır.

YARDIMSEVERLİĞİ VE ÇOK SAYIDA LİSANS DİPLOMASINA SAHİP OLMASI İLE TANINIYORDU..

Okuyup bitirdiği çok sayıda üniversite diploması ile de çevresinde takdir toplayan Nihat Ersin, yardımsever kişiliği ile de tanınıyordu.

Öğrencilere yönelik maddi ve manevi teşvikleri yanı sıra çevresindeki yardıma muhtaç insanlar için de elinden gelen gayreti gösteren Ersin, Miraç Kandili gecesinin sabahında Hakkın rahmetine kavuştu.

Geceyi, Kur’an-ı Kerim okuya okuya tamamlayan Nihat Ersin, sabah kahvaltısı sırasında geçirdiği ani kalp krizi sonucu vefat etti.

BİTİRDİĞİ OKULLAR..

Çeşitli “Master” derecelerine, çok sayıda Lisans ve önlisans diplomasına sahip olan Nihat Ersin’in 20’ye yakın üniversiteden aldığı diploma ve derecelerden bazıları şunlar:

Maltepe Üniversitesi: Hukuk Fakültesi, Marmara Üniversitesi: Kamu Yönetimi/uluslararası ilişkiler, İstanbul Üniversitesi: Adalet Yüksek Okulu, Sakarya Üniversitesi: Mahalli İdareler (Ön lisans), İstanbul Üniversitesi: Uluslararası İlişkiler (Master), Kültür Üniversitesi: İç mimarlık (Ön lisans), Maltepe Üniversitesi: Eğitim Yönetimi ve Denetimi (Master), Okan Üniversitesi: Sağlık Yönetimi (Ön lisans), İstanbul Ticaret Üniversitesi: Uygulamalı Psikoloji (Master), İstanbul Ticaret Üniversitesi: Kamu Hukuku (Master), Kadir Has Üniversitesi: Kültür Varlıklarını Koruma (Master), İstanbul Üniversitesi: İnkılap Tarihi (Master), İstanbul Üniversitesi: Uluslararası İlişkiler (Master), Arel Üniversitesi: Şehircilik (Master), Aydın Üniversitesi: Mahalli idareler ve yerinden yönetim (Master).

NİHAT ERSİN, ayrıca, “2011 Siyaset Akademisi” İstanbul Gaziosmanpaşa Bölge Birincisi Oldu.

Cenazesi, Pazartesi günü, Bayrampaşa Kocatepe Camii’nde saat 14.00’de kılınacak cenaze namazına müteakip, “500 Evler” mezarlığına defnedilecektir.

Allah Rahmet eylesin. Sevenleri ve tanıyıp bilenlerin başı sağ olsun; evlatları ve ailesine Allah Sabr-ı Cemil ihsan eylesin.