ABD Savunma Bakanlığı, Pentagon, Arizona'daki Luke Havva Üssü'nde F-35 eğitiminde bulunan Türk pilotların eğitimlerinin durdurulduğunu duyurdu.

Pentagon Sözcüsü Mike Andrews'ın Reuters'a yaptığı açıklamada, "Bakanlık, Luke Hava Üssü'ndeki Türk pilotların artık uçmadığından haberdar. Türkiye'nin politikasında değişiklik olmazsa, F-35 programındaki katılımlarını yavaşlatmak için Türk müttefiklerimizle yakın çalışmaya devam edeceğiz" ifadeleri kullanıldı.

GÜVENLİK ENDİŞELERİ NEDENİYLE DURDURULMUŞ!

Reuters'a isminin açıklanmaması koşuluyla konuşan bir diğer ABD'li yetkili ise, Türk pilotların ve bakım uzmanlarının eğitimlerinin durdurulması kararının üsteki bir komutan tarafından 'güvenlik endişeleri' nedeniyle verildiğini söyledi. Aynı yetkili, Florida'daki Eglin Hava Üssü'nde bulunan Türk bakım ekibinin eğitiminin devam ettiğini söyledi.

ABD’NİN S-400 BASKISI SÜRÜYOR

Geçtiğimiz günlerde ABD Savunma Bakan Vekili Patrick Shanahan, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'a bir mektup yollayarak, 31 Temmuz'a kadar Türkiye'nin S-400 hava savunma sisteminden vazgeçmemesi durumunda pilotların eğitimlerinin sonlandırılacağını ve Türkiye'nin F-35 programından çıkartılacağını vurgulanmıştı.

Türkiye daha önce birçok seviyede, Moskova ile yapılan S-400 anlaşmasından geri adım atılmayacağını açıklamıştı.

Kaynak: Ajanslar