Aşçı Olsun

Mutfakta size yardım eden küçük bir aşçı olsa nasıl olurdu? Çocuğunuzla birlikte yemek ya da pasta yaparak hem eğlenceli vakit geçirebilir hem paylaşmayı öğretebilir hem de yemek yaparken verilen emeğin değerini anlamasına yardımcı olabilirsiniz.

Okul Aktivitelerinden Örnek Alın

Bir patates, bir ip ve biraz sulu boya ile çok eğleneceğinizi çok iyi biliyorsunuz, öyle değil mi? İlkokulda en sevilen aktivitelerden biri olan patates baskısı ve ip baskı etkinliğini evde yapmayı deneyebilirsiniz. Yaptığınız şekiller üzerinden çocuğunuzun hikaye oluşturmasını isteyebilir, etkinliği daha zihin açıcı ve eğlenceli hale getirebilirsiniz. 

Egzersiz Yapın

Çocuğunuzun yaşına uygun egzersizler bularak hem motor becerilerinin daha çok gelişmesine hem de zamanını daha verimli ve eğlenceli hale getirmesine yardımcı olabilirsiniz. Dilerseniz yürüyüş yapabilir dilerseniz de youtube üzerinden çocuğunuza uygun egzersizi seçerek birlikte yapabilirsiniz.

Kitap Okuyun

Evde bir okuma saati belirleyin. Okuma saatinden sonra okuduğunuz kitaplar üzerine konuşun. Çocuğunuza okuduğu kitap hakkında sorular sorarak yorum gücünün gelişmesine ve anladığını aktarması konusunda yardımcı olun.