Valilikten yapılan açıklamada, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince 21  Ağustos'ta ilçeye bağlı Çimenli Mahallesi ve kırsal alanında başlatılan  operasyonda 6 teröristin etkisiz hale getirildiği hatırlatıldı.

Açıklamada, teröristlerle ilgili yapılan kimlik tespitinde, aranan  teröristler listesinde "mavi" kategoride yer alan sözde Gap-Rıha sorumlusu Ş.B,  sözde Derik sorumlusu H.B, sözde Viranşehir sorumlusu D.İ. ile  S.G, P.A. ve  Sabri kod adlı teröristin olduğu belirtildi.

23 ŞEHİDİN FAİLLERİ

Özellikle Derik, Mazıdağı ve Viranşehir ilçelerindeki birçok  saldırının planlayıcıları ve failleri olduğu belirlenen teröristlerin,  Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesindeki adliye lojmanlarına ve Cevizlik  Mahallesi'ndeki Cevizlik Jandarma Karakol Komutanlığına bomba yüklü araçla  düzenlenen saldırılar, Şanlıurfa ve Mardin'de  19 güvenlik görevlisi ve 4  vatandaşın şehit edildiği, 52 güvenlik görevlisi ve 26 vatandaşın yaralandığı  terör olaylarını planlayan, talimatını veren ve saldırılara katılan örgüt  mensupları olduklarının tespit edildiği kaydedildi.

ANTİ-TANK GÜDÜMLÜ FÜZE ELE GEÇİRİLDİ

Açıklamada, aynı bölgede devam eden arazi arama tarama çalışmalarında  ise anti-tank güdümlü füze, 6 uzun namlulu silah, 2 tabanca, 13 şarjör, 216  fişek, telsiz ve el yapımı patlayıcı düzeneği ile çok sayıda örgütsel doküman ve  yaşam malzemesi ele geçirildiği bildirildi.

Açıklamada, bölge halkının desteği ile huzur ve güvenliği sağlamak için il genelinde terörle mücadele kapsamında düzenlenen operasyonların kararlılıkla devam edeceği vurgulandı.

Kızıltepe ilçesinde 21 Eylül'de İHA yardımıyla 6 kişilik PKK'lı grubun  tespit edilmesi üzerine başlatılan hava destekli operasyonda 6 PKK'lı terörist  etkisiz hale getirilmişti.