Sergi açılışında konuşan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, her alanda üretime büyük ihtiyaç olduğunu belirterek, üreten kadınların yanlarında olmaya devam edeceklerinin altını çizdi.

Kadınlar ve çocuklar başta olmak üzere tüm Eskişehirlilerin el becerilerini geliştirebilmeleri, kişisel gelişim sağlayabilmeleri ve meslek sahibi olmaları amacıyla 2001 yılında hizmete başlayan ESMEK, 2018-2019 döneminde açtığı 150'den fazla farklı alanda 15 bine yakın kursiyerin emeklerini geleneksel hale getirdiği 'Yansımalar' sergisiyle bir araya getirdi. Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezi'nde açılışı gerçekleşen ve kadınların büyük ilgi gösterdiği sergiye Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Nepal İstanbul Fahri Başkonsolosu Fatma Günseli Malkoç, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ayşe Ünlüce, Kent Konseyi Başkanı Nuray Akçasoy katıldı.

Açılışta konuşan Başkan Büyükerşen “Sergiler, söyleşiler, konserler, geziler, eğitim çalışmaları ile toplumun her kesimine hitap eden ESMEK, açıldığı günden bugüne 200 binin üzerinde hemşerimize sanat, enstrüman, bilişim ve teknoloji, kişisel gelişim, yabancı dil gibi bir çok alanda eğitim verdi. ESMEK açılırken her ev bir atölye olsun, başta kadınlarımız olmak üzere tüm vatandaşlarımız ürettikleri eserler ile aile ekonomilerine katkı sağlasın istedik. Bugün görüyorum ki bu salonu dolduran siz değerli Eskişehirliler hayallerinizin sınırlarını zorlayarak çok güzel ürünler ortaya koymuşsunuz. Ayrıca bu ürünleri açtığımız 2 mağazada ve E-ticaret üzerinden satarak da aile ekonominize katkı sunuyorsunuz. Ama şimdi asıl yapmamız gereken bu öğrendiğiniz becerileri Eskişehir'in dört bir yanındaki üretime katılmak isteyen kadınlara öğretmek olmalıdır. Yüreğinizin yansıması olan bu birbirinden güzel ürünleri ortaya çıkaran tüm kadınlarımızı kutluyor, ESMEK eğitmenlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

1300'den fazla ürünün bulunduğu sergi 10 Haziran'a kadar Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezi'nde gezilebilecek.