Elinde eski iPhone modeli olanlar için bugün müjdeli haber geldi. ABD merkezli teknoloji şirketiApple’ın eski iPhone modellerini yavaşlattığı iddiası geçtiğimiz yıllarda gündeme gelmiş bununla ilgili dava açılmıştı. Apple’a karşı ABD’de açılan dava bugün sonuçlandı. Teknoloji devi iPhone sahiplerine toplamda 500 milyon dolarlık tazminat ödeyeceğini açıkladı. Peki bu ne anlama geliyor? İşte yanıtı ve Apple'in ödeme yapmak zorunda olduğu eski iPhone modelleri...

ABD'de görülen davayı kaybeden Apple, eski iPhone modeline sahip olanlara toplamda 500 milyon dolar ödemek zorunda kalacak.

Peki hangi modeller?

iPhone 6

iPhone 6 Plus

iPhone 6S

iPhone 6S Plus

iPhone SE

iPhone 7

iPhone 7 Plus

iPhone başına 25 dolar ödeme yapılacak. Apple'dan para alabilmek için 21 Aralık 2017 tarihinden önce bu iPhone modellerinden birini satın almış olmanız gerekiyor. Aynı zamanda geri ödeme şimdilik ABD'de yapılacak; dava sonucu Türkiye'yi kapsamıyor ama alınan bu karar emsal oluşturabileceğinden oldukça önemli.

Apple'ın iPhone modellerinin pil sağlığı düşünce, batarya performansını artırmak için işlemcileri yavaşlattığı ortaya çıkmış ve kullanıcıların şikayeti üzerine Apple'ın aleyhine söz konusu dava açılmıştı.