Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

Damla GÜLER / İSTANBUL - İstanbul Şişli’de 23 Mayıs tarihinde boşanma aşamasında olduğu 8 yıllık eşi Sabiha Mutlu’ya kızının gözünün önünde kurşun yağdıran Samet Mutlu’nun yargılanmasına devam edildi.  İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Samet Mutlu ile Sabiha Mutlu avukatlarıyla birlikte katıldı. Duruşmaya ilk kez katılan sanığı karşısında gören Sabiha Mutlu, gözyaşlarını tutamadı. Sanığın ise gözlerini Sabiha Mutlu’nun üstünden ayırmaması dikkat çekti. Duruşmada söz verilen Sabiha Mutlu’nun avukatı, sanığın eylemi planlayarak gerçekleştirdiğini söyleyerek, “Sanık savunmasını indirimden faydalanmak üzerine kurmuştur. Dinlettiği tanıklar da bu yönde beyanda bulunmuştur” dedi.

“ÖLDÜRMEK İSTESE ÖLDÜREBİLİRDİ”

Sanık avukatı ise, olayın tamamen spontane gerçekleştiğini söyleyerek, “Müvekkilim evinde otururken mağdur eve gitmiştir. Olay büyüyünce de arabasında olan silahı alıp gelmiştir. Sanık öldürmek amacıyla ateş etmemiştir. Zaten aralarında birkaç metre vardır. Öldürmek isteydi öldürebilirdi” dedi. Avukat ayrıca Sabiha Mutlu’nun basına yaptığı açıklamalarla sanığı cezalandırmaya çalıştığını söyleyerek, “Öç alma amacı olduğunu düşünüyoruz. Sanığı nefret objesi haline getirmeye çalışmaktadır. Evlilikleri boyunca tek bir sorun yaşamamışlardır.  Boşanma aşamasında ise sadece bu olay olmuştur” dedi.

“OLAYI PLANLAYARAK YAPMADIM”

Avukat beyanlarının ardından söz verilen sanık Samet Mutlu, “Ben bu olayı planlayarak yapmadım. Evde otururken evrene mesaj mı gönderdim, ‘Sabiha eve gelsin’ diye. Mahallenin her yerinde kamera var. Bir şey yapacak olsam orada mı yaparım” dedi. Sabiha Mutlu ise, sanığın cezalandırılmasını istedi.

17 YIL HAPİS CEZASI

Verilen kısa bir açıklamanın ardından mahkeme sanık Samet Mutlu’yu, “eşi kasten öldürmeye teşebbüs” ve “silahla tehdit” suçundan 17 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırdı. Kararın okunmasının ardından sanık Samet Mutlu’nun annesi Aysel Mutlu, “Olamaz bu annem ben sensiz yapamam güzel oğlum. Sağ ol Sabiha” diyerek gözyaşı döktü. Sabiha Mutlu’nun annesi ise kararı dinlerken baygınlık geçirdi.



“İLK DEFA CEZA ALDI”

Duruşmanın ardından verilen karardan çok mutlu olduğunu söyleyen Sabiha Mutlu, “Ben evlendiğim dönemden beri, yaklaşık 10 senedir beni her zaman dövdü ama hiç ceza almadı. İlk defa ceza aldı. Belki benim bacaklarıma mal oldu ama o ceza aldı” diyerek sevinç gözyaşları döktü.