Hürriyet Gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök, bugünkü yazısında isim vermeden, cumartesi günü İstanbul'da sel baskını yaşanırken, Bodrum'da tatilde olan CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu eleştirilerde bulundu. 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, geçtiğimiz hafta cumartesi günü İstanbul'da yaşanan sel felaketi sırasında Bodrum'da tatilde olduğu için çok eleştirilmiş, sonra İstanbul'a gelmiş ama tekrar Bodrum'a geri dönmüştü.  Bu hamlesiyle yeniden şimşekleri üzerine çeken İmamoğlu'na destek çıkan Sabah yazarı Hıncal Uluç "Yani 100 yılda bir olacak Allahın Rahmeti'nin hesabı, 3 günlük başkandan mı sorulur" deyip kendisine sahip çıkmıştı.

Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök bugün yazdığı yazısında bu sözlere göndermede bulunarak, Sean Penn'in selde mahsur kalan Amerikalıları kucağında taşıyan fotoğraflarını paylaşarak "Mazbatanı 10 dakika önce alsan bile bu fotoğrafı vereceksin arkadaş" diyerek isim vermeden İmamoğlu'na yüklendi. 



"Bu kareler bana hep şunu anlatır.

Bir yerde bir felaket varsa...

Lider dediğin insan orada olacak...

İşte bu fotoğrafı verecek.

Elinden bir şey gelmese, oradaki varlığı lüzumsuz olsa bile bu fotoğrafı verecek.

Evet, Türkiye’de geçmiş bunca yılın, bu betonlaşmanın faturası daha dün seçilmiş bir belediye başkanının sırtına yüklenemez..." diyen Özkök "Sen bu fotoğrafı vereceksin ki... Felaketi evinde seyredenler utansın...Sen bu fotoğrafı vereceksin ki...Seninle gurur duyan insanlar daha  da gurur duysunlar." diye yazdı.