Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarının satırbaşları...

"Bir kez daha sayın Maduro'ya atlatmış olduğu suikast girişimi nedeniyle geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum."

BAŞKENTE CAMİ İNŞA EDİLECEK

"Carcas'ta bir cami inşaa etmek için sayın Maduro'dan yer taleninde bulundum. O da bunu uygun buldu."

"Venezuela, Filistin Davası'nın en önemli destekçileri arasındadır. Venezuela'nın bu asil tavrın belli çevreleri rahatsız etetiğini biliyorum."

"Venezuela'nın en yüksek şeref nişanının şahsıma verilmiş olmasını çok önemli buluyorum."

FETÖ OKULLARI KAPATILDI

"Terör örgütü FETÖ'nün 160 ülkede faaliyeti var. Venezuela'da da vardı. Ben değerli dostuma bunu bilfirince geçtiğimiz günlerde iki tane okulları kapatılarak maarif teşkilatına devredildi. İstihbarat birimlerimiz de son bilgileri tamamen paylaşıyoruz. Bu işbirliğimiz devam edecek."

MADURO İLE BANA DİKTATÖR DİYORLAR

"Demokrasiye inanmış bir insan olarak. Halkların iradesinin üzerinde bir irade görmüyorum. 16 seçim kazanmış bir partinin genel başkanıyım. Ama bize maalesef batıda diktatör ya da sultan derler. Çok ortak yanımız var görüyorsunuz. Bizi halkımız iş başına getirdi. Başkaları iş başına getirmedi. Sayın Maduro'ya suikast düzenlendi. Biz 15 Temmuz darbe girişimini yaşadık."

Maduro'nun açıklamalarının satırbaşları;

"Burada Venezuela'da Ertuğrul Bey'in dizisini izliyor ve takip ediyoruz. Biz Türkiye'ye tüm kalbimizle dostluğumuzu açtık."

"Türkiye'ye bir çok kez geldim. Türk insanlarına sizinle sevgilerimi gönderiyorum. Emin olun asıl bundan sonrası önemli. 2019 2020 bizim için çok önemli. Sayın Erdoğan ile 2030'a kadar ilişkilerimizi konuştuk. İki ülke olarak bundan sonra tarih yazacağız."

TÜRK YATIRIMCIYA HER SEKTÖR AÇIK

"Venezuela Türk yatırımları konusunda her sektör için açıktır. Petrol, altın gibi alanlar da buna dahildir. "