Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beyaz Saray'da ABD Başkanı Trump tarafından karşılandı. Liderler görüşme sonrası ortak basın toplantısı düzenledi.

 
Trump'ın açıklamalarından satır başları şöyle:
 
- "Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Ortadoğu'da  barışı ve güvenliği sağlamak, paylaştığımız tehlikelerle mücadele etmek ve tüm  insanlarımız için haysiyetli bir gelecek yaratmak için birlikte çalışmaya sabırsızlanıyorum."

 
- "Türkiye'nin Suriye'deki dehşet verici  katliamların durdurulması için verilen çabalara liderlik etmesini takdir  ediyoruz. Suriye iç savaşı tüm dünyayı şoke ediyor. Bunu görmek için yapmanız  gereken tek şey bugünkü gazetelerin ilk sayfalarına bakmak. Suriye'de şiddeti  azaltabilecek ve barışçı çözüme imkan sağlayacak her türlü adımı  destekliyoruz."
 
- Türkiye ile ilişkimizi hiç kimse yenemeyecektir. 
 
- Türkiye'yi terörle mücadelesinde destekliyoruz.
 
- Türkiye'yi DEAŞ ve PKK'ya karşı destekliyoruz. 
 
- Türkiye'nin istediği silah siparişleri için çalışacağız.
 
Erdoğan'ın konuşmalarından satır başları şöyle:
 
"DEAŞ başta olmak üzere bölgemizdeki tüm terör örgütlerine karşı müşterek bir dayanışma ortaya koymamız büyük önem ifade etmektedir. Ortak geleceğimizi tehdit eden terör örgütlerine karşı ayrım yapmadan mücadele etmekte kararlıyız." dedi.
"Bölgemizin geleceğinde terör örgütlerine yer yoktur"

"Bölgemizin geleceğinde terör örgütlerine yer yoktur" diyen Erdoğan, "Özellikle YPG/PYD terör örgütünün hangi ülke tarafından olursa olsun muhatap olarak alınması bu konuda küresel düzeyde varılan mutabakata kesinlikle uygun değildir." ifadelerini kullandı.

"Bölgenin inanç ve etnik yapısını değiştirmek isteyenlere izin vermemeliyiz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Terör örgütlerinin faaliyetlerini bahane ederek bölgenin inanç ve etnik yapısını değiştirmek isteyenlere de izin vermemeliyiz." şeklinde konuştu.

"FETÖ konusundaki beklentilerimizi açıkça ifade ettik"

Erdoğan, "Sayın Başkan'a 15 Temmuz darbe girişiminin faili FETÖ terör örgütü konusundaki beklentilerimizi, Gülen ile ilgili beklentilerimizi açıkça ifade ettik" dedi.

Onay bekleyen liste
 
ABD Başkanı Trump'ın basın toplantısında sözünü ettiği sipariş listesi belli oldu. Türkiye ABD'den silahlı insansız hava aracı (İHA), 109 Skorsky helikopter bekliyor.
 
Trump'tan görüşme öncesi ilk açıklama
 
- Erdoğan ile zorlu ve uzun bir görüşmemiz olacak. Güçlü ve somut bir görüşme yapacağız.
 
- Türkiye ile güçlü ve başarılı bir ilişkimiz var. İlişkileri daha da güçlendireceğiz.
 

Beyaz Saray'daki randevudan sonraki basın toplantısı, onlarca haber televizyonu tarafından canlı veriliyor. Dünya çapındaki bazı haber kanalları da açıklamaları canlı ekrana getirdi.