Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çamlıca Camisi’ndeki cuma namazının ardından açıklamalarda bulundu.

Yangınlarla ilgili soruşturmaların devam ettiğini söyleyen Erdoğan, "Burada acaba herhangi bir suikast, bu tür şeyler var mı yok mu bunların üzerinde duruluyor" dedi.

Muhalefetin yangınlarla ilgili tavrını da eleştiren Erdoğan. "Burada bile siyaset, burada bile spekülasyonlar, burada bile maalesef siyasi partilerin yaklaşım tarzları gerçekten üzüntü verici" ifadesini kullandı.

Açıklamasında Kovid-19 ile mücadeleye de değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bayramdaki halkımızın yaşam tarzı her şeyi tersine çevirdi. Bunu lehimize çevirmeliyiz. Bütün tedbirlerimizi alıyoruz, normalleşmeyi hızlandırmanın mücadelesinde olacağız" diye konuştu.

Erdoğan, yaklaşık 72 milyon doz aşı yapıldığını duyurdu.

Erdoğan'ın açıklamasından satır başları şöyle:

 Evi yananlar, hayvanları maalesef telef olanlar, onlarla ilgili de bütün hasar tespit çalışmaları yapılmak suretiyle biz hiçbir vatandaşımızı mağdur etmeyeceğiz. 1140 noktada orman yangınlarıyla şu anda mücadele devam ediliyor.

THK'nın elinde buralarda rahatlıkla kullanılabilecek uçak falan yok. Bugün itibarıyla uçak sayımız 5-6'ya çıkmış vaziyette. Bu uçaklardan Rusya'dan ve Ukrayna'dan aldığımız uçaklar var.