Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

ELAZIĞ DEPREMİ

"Devletimiz tüm imkanlarıyla vatandaşlarımızın yardımına koşmuştur.

Türkiye bu büyük felaketin yaralarını birlik, beraberlik ve kenetlenme içinde sarmaya başladı.

31 vatandaşımız hayatını kaybetti, bin 607 yaralı var. Enkazdan şimdiye kadar 45 kişi kurtarıldı.

Mağduriyet yaşanmaması için her türlü çabayı gösteriyoruz."

HASARLI BİNALARIN AKIBETİ

Hasar tespit çalışmalarını Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız sürdürüyor. Elazığ'da daha çok köylerde sıkıntılar var. Bunların hasar tespitini yapıp süratle buralardaki yeniden inşaat çalışmalarını başlatacağız. Yıkılması gerekenler varsa onları da yıkmak durumundayız. Bu konuda gecikme lüksümüz yok. Şu anda 3 bakanımız, milletvekillerimiz orada. Tüm ekipleriyle beraber bu hasar tespit çalışmalarını sürdürüyorlar.

SOSYAL MEDYADAKİ PROVOKATİF PAYLAŞIMLAR

Bu birlik beraberliğe gerçekten destek veren halkımız varken bir diğer taraftan da bunu gerek siyasi istismar vesilesi yapan gerekse millet can derdinde bunlar mal derdinde anlayışı ile acaba biz buradan nasıl bir imkan devşiririz bir karalama kampanyasını sürdürüyorlar. Sosyal medyada insani tahrik eden bazı mesajlar var ki onlar çok beter, ahlaksızca. 20 yıldır bu hükümet depreme yönelik ne yapmış diyecek kadar. Depremi durdurma şansınız var mı?

Şundan çok çok memnunum artık kurumlarımız bu tür olaylar karşısında gerçekten çok ciddi yeteneklere sahip oldu. Kızılayımız yardımda gayet başarılı AFAD aynı şekilde. Kurtarma olayında da AFAD'ın ciddi başarılarının olduğunu gördük. Jandarmanın çok ciddi başarıları olduğunu gördük. Silahlı Kuvvetlerimizin başarılı olduğunu gördük. Bunlar bizi memnun ediyor.''