Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde  29 Büyükşehir Belediye Başkanları Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, işten çıkarmalar için uyarıda bulunarak, "Yüzlerce binlerce kişinin ekmeğiyle oynanması ne hakka ne hukuka ne de insanlığa sığar." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Siyasi olarak elbette farkı görüşlere ve duruşlara sahip olabiliriz ama ülkemizin ve milletimizin âli çıkarları söz konusu olduğunda birlikte hareket edebilme erdemini gösterebileceğimize inanıyorum." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

"Kanun değişikliği gereken konuları Mecliste, kararname gereken konuları Cumhurbaşkanlığında, diğer idari düzenlemeleri ilgili kurumlarımızda çalışabiliriz. Önemli olan bu sürece tüm belediye başkanlarımızın ve partilerinin samimi destek vermeleridir.

Çalışmadan, çabalamadan, eser vermeden yapılan siyaset, şehirlerimize ve insanlarımıza vakit kaybettirmekten, ülkemizin enerjisini heba etmekten öte bir işe yaramaz.

Belediye başkanlarının görevi devri sabık peşinde koşmak değil şehirlerine en güzel, kalıcı, verimli hizmetleri getirmek için çalışmaktır."

Erdoğan, şehirlere ve oralarda yaşayan insanlara yapacakları tüm hayırlı çalışmalarda belediye başkanlarının yanında olacağını bildirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Tüm belediyelerimiz neredeyse mali sıkıntı yaşıyor. Tüm belediye başkanlarımızın tespitleri sonucunda bu sorunları giderebiliriz.  Eskiler el işler, dil övünür derler. Hepimizin bulunduğu yerler polemik değil eser siyaseti üretme makamlarıdır. Belediye başkanlarının görevi devr-i sabık peşinde koşmak değil. Medyada her gün belediyelerle ilgili sendika değiştirme baskısından işten atmalara kadar pek çok habere rastlıyoruz. Kağıt üzerinde bir toplam olarak önünüze gelen personel sayısındaki her rakam bir insana tekabül ediyor. Kapının önüne konan canları yanan insanların ahı üzerinde ne siyaset ne hizmet bina edilebilir. Varsa birkaç kötü örnek bahane edilerek yüzlerce kişinin ekmeğiyle oynanması ne adalete ne insanlığa sığar. Keyfi uygulamalara maruz kalmamaları için sayıları milyonu bulan işçileri sözleşmeli statüyle kadroya geçirdik. Buna rağmen bazı belediyelerimizde yaşanan hadiseleri üzüntüyle takip ediyoruz. Biz İBB'de göreve geldiğimizde hak eden kimseye dokunmadım, yerinden aşından etmedik. Tüm belediye başkanlarımızdan aynı hassasiyeti bekliyoruz." dedi.