CHP Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Engin Özkoç'a 26 Aralık 2020 tarihinde TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan'a soralar yöneltmiş ve kavga çıkmıştı. Erdoğan'ın açtığı davada; "Askerlerimizin katledilmesine sebep olmakla, katledilen 3 milyon 750 bin Müslüman kanı eline bulaşmış olmakla, PKK’ya hendekleri kazmak için izin vermekle, hendek kazdırtmakla, PKK terör örgütünü Türkiye’ye aldırmakla, PKK ile anlaşıp Öcalan’la anlaşıp valilere emir verip de askerimizin ölmesine neden olmakla itham etmiş ve bu suretle Cumhurbaşkanımızın kişilik haklarını ve itibarını zedeleyecek söylemlerde bulunmuştur" denildi. 

Özkoç, davaya konu olan konuşmasında şöyle demişti:

"Sayın Hatip, eğer Recep Tayyip Erdoğan'a bir soru sormak istiyorsan şöyle sor, ‘Sen PKK'ya hendeklerin kazılması için neden izin verdin de askerlerimizin ölümüne sebep oldun?’

Sen, daha sonra, Recep Tayyip Erdoğan'a bir soru sormak istiyorsan ‘Habur Sınır Kapısı'ndan teröristler geçerken senin aklın neredeydi? Bizim çocuklarımız şehit düştü. Sen evlatlarını askere bile göndermedin. Ne yaptın?’ diye sor.

Sen, eğer Recep Tayyip Erdoğan'a bir şey sormak istiyorsan -az önce gülüyordun ya, şimdi de gül- ‘Amerika Birleşik Devletleri'nde 3 milyon 750 bin Müslüman'ı katledenlerin -ellerin- o kanın içine eş başkanlıkla niye bulaştı?’ diye sor?

Millet yoksulluk içerisinde, fakir fukaralık içerisinde yaşıyorken ‘Sen, kendin bir apartman dairesinden çıktın, şimdi sarayda oturuyorsun. Bu intihar eden insanların hesabını nasıl vereceksin?’ diye sor.

Sen, eğer Recep Tayyip Erdoğan'a bir soru sormak istiyorsan ‘Türkiye Cumhuriyeti -burada, bu millet içerisinde yaşayan insanlar- İslam dünyası tek tek yok olurken Amerikan Coni'lerine neden 'Yılbaşınız kutlu olsun' dedin?’ diye sor.

Onun için, sen, eğer bir soru sormak istiyorsan Recep Tayyip Erdoğan'a ‘Bu ülkedeki ölen askerlere neden 'kelle' dedin? Onlar bizim evlatlarımızdır’ diye sor."