Başbakan Yardımcısı İşler katıldığı televizyon programında Cumhurbaşkanlığı seçimi sonuçlarını değerlendirdi. Başbakan Yardımcısı İşler, son derece güzel ortamda şaibesiz seçim yapıldığını belirterek, “Sonuçlar beklediğimiz gibi çıktı. Demokrasi şöleni yaşadık. Cumhur, ilk defa sandıkta doğrudan başkanını seçmiş oldu. İlk defa tarihimizde millet doğrudan seçti. Şaibesiz bir sonuç çıkması ve ilk turda bitmesi son derece önemli. Dün milli irade kazanmıştır millet kazanmıştır. 77 milyon kazanmıştır. Bu sonuç bizleri mutlu etti” dedi.
 
“HÜSRANI EKMEL”
 
Çatıyı kuranların kaybettiğini vurgulayan İşler şunları kaydetti:
 
“Başta CHP MHP ve bu çatının altına sığınan irili ufaklı partiler kaybetti. Çatı aday kaybetti. Bir de bu çatıya destek veren Pensilvanya vardı, paralel yapı da kaybetti. İmanı ekmel.. İzanı ekmel kullanımıyla Fetullah Gülen destek vermişti. Dini terimlerin kullanılması hoş kaçmamıştır. Bu seçimi kaybedenlerin başında Pensilvanya geliyor. Ben de gönderme yaparak iflası ekmel demiştim. Hüsranı ekmel de diyebilirsiniz. Sayın Cumhurbaşkanı da dün balkon çağrısında saf temiz insanlara çağrıda bulundu artık akıllarını kiraya vermesinler saf duygularını kullandırmasınlar ve bu yanlışları artık görsünler diyorum bizim bu yapının beyin takımıyla tabandaki saf temiz insanları bugüne kadar ayırdık bundan sonra da ayırıyoruz ama onların da akıllarını kiraya vermemelerini rica ediyoruz.
 
Elbette bunun bir siyasi bedeli olacak. Kılıçdaroğlu açıklama yapmadan tırnak içinde söylüyorum tıpış tıpış evine gitti. Bahçeli’nin yaptığı açıklama ise bu seçimin kaybedeni Erdoğan sözlerini ise akıllara ziyan olarak görüyorum. Her iki partinin de başarısız olduğu ortaya konuldu.”