Devlet, vatandaşa pek çok konuda kolaylık sağlıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), sigortalının sağlıkla ilgili muayene, tedavi ve ilaç ihtiyaçlarını karşıladığı gibi yaşlı ve muhtaç hastaya evde bakım hizmeti, hastaya evinde bakan yakınına da aylık 1.544 lira para vermek gibi imkanlar da sağlıyor. Hatta çoğu kişi tarafından pek bilinmese de kaplıca tedavileri de sağlık sigortası yardımları kapsamında. Emekli, dar gelirli ve hasta olanların yararlanabileceği termal tesis hakkınızı kullanın!

Sık sık ihtiyaç duyan için her mevsim kaplıca şifasından faydalanmak mümkün. Cilt hastalıkları, akciğer, karaciğer ve romatizma gibi birçok hastalığı tedavi edici etkisi olan kaplıcalar, suları ve çamur banyolarıyla şifa arayanların vazgeçilmez adresi. Bu doğal kaynaklar konusunda çok seçenek sunan Türkiye, termal kaynak zenginliği açısından Avrupa’da birinci, dünyada ise 7’nci ülke özelliğine sahip. Türkiye’de 1100 termal kaynağı, 262 ruhsatlı kaplıca tesisi ve 500 termal su imkanı bulunuyor.

Bu zenginliklerden turistler ve parası olanlar her zaman yararlanabilirken, dar gelirlinin de kaplıcalara ücretsiz gitmesi mümkün. Yani kaplıca giderlerinin de Genel Sağlık Sigortası (GSS) kapsamında olmasından dolayı, kaplıca paranızı devlet ödüyor. Hatta Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) gerekli şartları sağlayan kişilerin kaplıca tedavisinin yanı sıra yol, refakatçi ve gündelik masraflarını da karşılıyor.



Sadece Sağlık Bakanlığı’nca işletme izni verilen kaplıca tesislerine müracaat edenlerin ücretini devlet karşılıyor. Bakanlığın işletme izni verdiği 262 tesis ise şu illerde bulunuyor: Adıyaman, Afyonkarahisar, Aksaray, Amasya, Ankara, Aydın, Balıkesir, Batman, Bingöl, Bolu, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Denizli, Diyarbakır, Düzce, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kahramanmaraş, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Muğla, Nevşehir, Niğde, Rize, Sakarya, Samsun, Sivas, Şanlıurfa, Tokat, Tunceli, Uşak, Yalova ve Yozgat.