Kendileri ile ilgili yasanın çıkması için çok sayıda toplantı ve miting gerçekleştiren, organize olan ve dernekleşen Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) i,le ilgili gelişmeler gelmeye devam ediyor. Peki, Emeklilikte yaşa takılanlarda (EYT) son durum ne? İşte EYT ile ilgili detaylar…

KILIÇDAROĞLU "BAZI ÜLKELER BENZER SORUNLARI ÇÖZDÜ"

Kılıçdaroğlu, soru üzerine, emeklilikte yaşa takılanların sorunlarının çözülmesi gerektiğini söyledi. Primini tamamlamış ama yaşı gelmediği için emekli olamayanların, yaşlı oldukları gerekçesiyle özel sektörde iş bulamadığını, genç oldukları gerekçesiyle de emekli olamadığını anlatan Kılıçdaroğlu, bazı ülkelerin yaşadıkları benzer sorunları çözdüğünü, burada da halledilebileceğini ifade etti.

BAHÇELİ"SEÇİME 10 GÜN KALA YASANIN ÇIKMASI MÜMKÜN DEĞİL"

Emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili olarak ise Bahçeli, "Şu an için bunun çıkması mümkün değil. Hele hele seçime 10 gün kala böyle popülist bir politika da uygulanmaz ama seçim sonuçları belirlenir, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi kalıcı istikrar sağlayıcı güçle yoluna devam ederse bu konuyu da çözmesi için tavsiyelerde bulunulabilinir" diye konuştu.