Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

Gün içinde elektrik yardımı hakkında bilgi almak isteyen vatandaşlar, elektrik yardımı ne kadar, nasıl alınır sorularına cevap arıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bilinmesi gereken detayları paylaştı. İşte elektrik yardımından faydalanmak isteyenler için ayrıntılar...

ELEKTRİK YARDIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Düzenli sosyal yardım programlarından faydalanan ihtiyaç sahibi haneleri kapsayan bir yardım programıdır.Elektrik desteği için herhangi bir kuruma başvuru yapılmasına gerek olmayıp; hak sahiplerinin Kimlik Kartı ve elektrik faturası ile PTT şubesine gitmesi yeterlidir.

ELEKTRİK YARDIMI NE KADAR 2022?

2022 yılı için yardımın üst limiti 206 liraya belirtilmişti.

ELEKTRİK YARDIMI HER AY MI, AYIN KAÇINDA YATIYOR?

Her ayın ilk haftası hesaplanmaktadır. PTT şubelerinde fatura ödemesi yaptığınızda otomatik olarak indirim uygulanarak faturanız ödenir.

ELEKTRİK YARDIMINI KİMLER ALABİLİR?

Bakanlığın sayfasında yer alan bilgiye göre: Söz konusu destek programından, SYD Vakıfları tarafından 3294 sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanunu ve 2022 sayılı 65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Kanun kapsamında; düzenli merkezi yardım ve aylıklara (Eşi Vefat Etmiş Kadınlara Yönelik Düzenli Nakit Yardım Programı (EVEK), Muhtaç Asker Ailelerine Yönelik Düzenli Nakit Yardım Programı (MAAY), Öksüz/Yetim ve Asker Çocuğu Yardım Programı (ÖYAÇ), Şartlı Eğitim - Şartlı Sağlık Yardım Programı (ŞESY), Çoklu Doğum Yardım Programı, Kronik Hastalık Yardım Programı, Engelli Aylıkları, Yaşlı Aylığı, Engelli Yakını Aylığı, Silikozis Aylığı)ilişkin hak sahipliği belirlenen ve bu hak sahipliği devam eden haneler faydalandırılmaktadır.