İBB'nin yeni Başkanı Ekrem İmamoğlu, 31 Mart yerel seçimlerinde Küçükçekmece Belediye Başkanı seçilen Kemal Çebi'yi, makamında ziyaret etti. Sonrasında mitingde konuşan İmamoğlu, "Bana diyorlar ki, 'Mazbatayı ne zaman alıyoruz'. Yahu kardeşim bu halk mazbatayı vermiş. 'Acaba Büyükçekmece'de fırtına yaratabilir miyiz' diyorlar. Bu millet size ne der biliyor musunuz: "Hadi işinize kardeşim". El sallayın gitsinler. Siz, nazik insanlarsınız" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Sarıyer Garipçe Mahallesi'ndeki kısa boğaz turunun ardından, eşi Dilek İmamoğlu ile birlikte Küçükçekmece'ye geçti. İmamoğlu, 31 Mart yerel seçimlerinde Küçükçekmece Belediye Başkanı seçilen Kemal Çebi'yi, makamında ziyaret etti. Gazetecilere birlikte poz veren İmamoğlu ve Çebi'ye, Esenyurt Belediye Başkanı seçilen Kemal Deniz Bozkurt da eşlik etti. İmamoğlu, "Hem iki Kemal hem Dilek, hepsi tamam, harika" diyerek espri yaptı. Çebi'yi tebrik eden İmamoğlu, "Başkanımıza hayırlı olsun. İstanbul'un 2 büyük ilçe belediye başkanımız burada. Birisi Küçükçekmece, diğeri Esenyurt. Kemal Çebi, Kemal Bozkurt. İki Kemal'in arasında, İstanbul adına bütün iyi dileklerimizi tuttuk" dedi

İmamoğlu ve beraberindeki heyet, daha sonra belediye binası önünde konuşlanan seçim otobüsünün üzerine çıkarak, yaklaşık 5 bin kişilik coşkulu kalabalığa hitap etti. Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün ve Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin ile çok sayıda CHP milletvekili de mitinge katılarak, İmamoğlu ve Çebi'ye destek verdi. Mitingde ilk konuşmayı Çebi yaptı. Çebi, belediye başkanı seçilmesinde katkıları olduğunu belirttiği her kişi ve kesime tek tek teşekkür etti. Çebi'nin ardından mikrofonu alan İmamoğlu, "Ekrem Başkan" sloganıyla karşılandı.

İmamoğlu, mitinde şunları söyledi: