Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2019-2020 eğitim-öğretim döneminde anaokuluna, ilkokul 1. sınıfa ve ortaokul 5. sınıfa başlayacak öğrencilerin hangi okula kayıt yaptırması gerektiği ile ilgili e-okul sistemi üzerinden bir duyuru yayınladı. Bu duyuru sonrası veliler "Çocuğum hangi okula kayıtlı?" sorusunun yanıtını aramaya başladı. İşte "e-okul kayıt sorgulama nasıl yapılır?" "Çocuğum hangi okula gidecek?" sorularının yanıtı...

ÇOCUĞUM HANGİ OKULA GİDECEK?

MEB tarafından 2019-2020 eğitim-öğretim döneminde anaokulu, ilkokul 1. sınıf ve ortaokul 5. sınıfa kayıt yaptıracak öğrencilerin adres bilgilerine göre hangi okula kayıt yaptırmaları gerektiği belirlendi ve e-okul sisteminde duyuru yayımlandı.



Çocuğunuzun hangi okula gideceğini öğrenebilmek için e-okul sistemindeki "e-kayıt işlemleri" başlıklı duyuruya tıklayın. Açılan sayfaya öğrencinin T.C. kimlik numarası ve doğum tarihini yazıp ardından sisteme giriş yaparak öğrencinizin hangi okula gideceğini öğrenebilirsiniz.

E-OKUL KAYIT SONUÇLARI İÇİN

KİMLER İLKOKULA KAYIT YAPTIRACAK?

OKULA BAŞLAMA YAŞI HESAPLAMA İÇİN

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

2019-2020 eğitim-öğretim dönemi 9 Eylül 2019 Pazartesi günü başlayacak. Okul öncesi, ilkokul 1. sınıf, ortaokul 5. sınıf, ortaöğretim kurumlarında eğitimine başlayacak hazırlık sınıfı ve 9. sınıf öğrencileri ile pansiyonda kalacak öğrencilerin, eğitim görecekleri okul hakkında bilgilendirilmesi, akademik ve mesleki gelişimlerinin desteklenmesi, öğrencilerin yeni girdikleri eğitim ortamına kısa sürede uyum sağlamalarına katkıda bulunmak amacıyla 5-6 Eylül 2019 tarihlerinde uyum eğitimi yapılacak.