Nissan-Ranault CEO’su Carlos Ghosn’un, dünyada büyük yankı uyandıran film gibi kaçış hikayesi gündemdeki yerini korurken, firarla ilgili yeni ayrıntılarda ortaya çıktı. 29 Aralık’ı 30 Aralık'a bağlayan gece ev hapsinde tutulduğu Osaka’daki evinden enstrüman koruma kutusuna konularak gizlice evden çıkarılan ve Türkiye merkezli bir jet kiralama firmasına ait TC-TSR kuyruk numaralı uçağa bindirilen Ghosn'un, içinde bulunduğu kutunun X-Ray cihazına sığmaması nedeniyle Japonya’da el detektörüyle arandığı ve firarın bu sayede gerçekleştiği ileri sürüldü.

Osaka’dan havalanan ve 30 Aralık da sabaha karşı 05.00 sıralarında İstanbul Atatürk Havalimanı’na inen Ghosn'un içinde bulunduğu uçağın, aktarma yapılacak jet’e yaklaşık 40 metre mesafede park ettiği ve uçakta bulunan ve firari organize eden ABD vatandaşı Michael T. ve Lübnan uyruklu George Z.nin uçaktan inerek Atatürk Havalimanı’na yer hizmetleri veren firma yetkililerince karşılandıkları ve ülke girişlerinin yapıldığı, bu sırada da enstrüman kutusundan çıkarılan Ghosn'un uçağa yaklaşan bir araca bindirilerek Lübnan'a gidecek TC-RZA kuyruk kodlu uçağa götürülerek bindirildiği tespit edildi.




Firarın baş planlayıcıları olarak belirlenen ABD ve Lübnan uyruklu 2 yolcu ülke girişleri yapıldıktan sonra bindikleri bir taksi ile İstanbul Havalimanı’na gidip önceden ayırtılan biletleriyle 12.00 sıralarında Lübnan'a uçarken, Ghosn'un gizlice bindirildiği TC-RZA kuyruk kodlu Lübnan’a gidecek uçağa ise seyahat yapmak için jetin kiralandığı firmanın yetkililerinden Okan K. adına Beyrut’a gitmek üzere yurt dışı çıkış işlemi yapıldığı tespit edildi. işlemlerin ardından içinde Carlos Chosn’un bulunduğu jet Beyrut’a gitmek üzere havalanırken, Okan K.nın ise saat 10.15’de Türkiye’ye giriş işlemi yaptırdığı tespit edildi.

Müthiş firarın ardından başlatılan soruşturma kapsamında, 2 yer hizmetleri görevlisi, 4 pilot ve Ghosn’un kaçırıldığı jetleri kiralayan firmanın yetkilisi Okan K. gözaltına alınmış, yer hizmetlerinde çalışanları Fatih K. ile İsmail Mert H., “Uçaktan sadece iki kişi indi. Başka kimseyi görmedik” diye ifade verirken Okan K.’nın suçunu firma yetkililerine itiraf ettiği ve bunun üzerine, firmanın suç duyurusunda bulunduğu da öğrenildi.




Suçlamaları kabul ettiği ve firarın bilgisi dahilinde gerçekleştiğini itiraf ettiği de öğrenilen Okan K.nın ifadesinin yanısıra, firarı organize eden ABD ve Beyrut uyruklu 2 şahısın Ghosn’u saklandığı kutudan çıkararak Japonya'dan gelen uçağın merdivenlerinden indirip bir araca bindirdiği ve ardından pistten ayrıldığı güvenlik kameralarınca da saptandı. Havanın karanlık olması ve yağış sebebiyle ünlü CEO’nun uçaktan inip önce bir araca ardından ikinci uçağa biniş anı görüntülerinin net olmadığı ancak Carlos Ghosn’u bir uçaktan diğer uçağa taşıyan aracın yaklaşık 40 metrelik bir mesafede gidiş dönüş görüntülerinin net olduğu da soruşturma kapsamında tespit edildi.

Ghosn’un Japonya’dan kaçırılırken taşındığı ve Beyrut’tan alınarak Japonya’ya götürüldüğü belirlenen enstrüman kutuları üzerinden İstanbul Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme Şube ekiplerince parmak izi ve doku örneği alınıp biyolojik inceleme başlatılırken, ünlü CEO'nun Beyrut’a kaçmasının ardından hakkında Japonya makamlarınca çıkarılan kırmızı bülten kararının da 6 Ocak’ta Türk makamlarına ulaştığı öğrenildi.

İki yer hizmetleri çalışanının serbest bırakılıp, firarda kullanılan uçakları kullanan pilotlar Serhat K., Noyan P., Bilge B., Bahri S. ile jetlerin kiralandığı firmanın yetkililerinden Okan K.'nın tutuklandığı soruşturmayla ilgili olarak geçtiğimiz günlerde İstanbul Valisi Ali Yerlikaya tarafından Japonya Büyükelçisi'ne brifing verildiği de öğrenildi.