Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ev sahipliğindeki zirve için öğlen saatlerinde Almanya Başbakanı Angela Merkel, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Astana platformu ile BM Suriye Özel Temsilcisi Steffan de Mistura katılacak.

SİYASİ ÇÖZÜM SÜRECİ

Suriye konulu dörtlü zirvede ana gündem, İdlib'deki ateşkesin sağlamlaştırılması ve Suriye krizine siyasi çözüm için ortak çabalar olacak. Ayrıca zirvede, sahadaki gelişmeler, Soçi mutabakatının ardından İdlib'deki durum, Astana ve Cenevre platformlarında sürdürülen siyasi çözüm süreci ele alınacak.

ORTAK BİR BİLDİRİ KABUL EDİLECEK

Dört ülkenin, Suriye krizine kalıcı çözüm bulunmasına yönelik ortak çabaların uyumlulaştırılması hedeflenirken, toplantının sonunda dört ülkenin ortak bir bildiri kabul etmesi bekleniyor. Zirveye liderlerin yanı sıra bakanlar düzeyinde de katılımların olması beklenirken, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın heyetinde yer alacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın zirve kapsamında, Merkel, Macron ve Putin ile ikili görüşmeleri de olacak. Saat 15.00'de başlayacak zirve öncesinde Vahdettin Köşkü'nde de hazırlıklar tamamlandı. Konuk ülkelerin bayrakları göndere çekildi.