Vergide daha adaletli bir yasa hazırlığı devam ederken, yasa için çalışmalarda bulunan Vergi Denetim Kurulu’nun gündemine bazı meslek grupları oturdu.

DHA yeni Vergi Kanunu’na destek olmak amacıyla gelen ihbar ve şikâyetlere göre, özellikle doktorlar, avukatlar, sanatçılar ve sosyal medya reklamları ile kazanç elde eden isimlerin ödediği vergilerin gereken düzeyde olmadığını yazdı.

Bu şikayet ve ihbarlar incelenme altına alınırken Milliyet söz konusu meslek gruplarındaki kazançların nasıl şekillendiğini ve vergilendirme sürecinde neler yapılabileceğini mercek altına aldı.

Gönderilen dilekçelerde en dikkat çeken konu, milyonluk kazançlarının yanında, lüks yaşantıları ile dikkat çeken isimlerin ödediği vergilerin yüzde 1’i geçmediği tespiti. Bu ihbar ve şikayetlerin, yeni dönem için önemli kriter olarak kabul edilen, ‘Daha çok kazanandan daha çok vergi alınmalı’ ilkesi çerçevesinde incelenmesi kararı alındı. İncelemeler sonucunda, ‘vergi kaçırma mı’, yoksa ‘vergiden kaçınma mı’ olduğu tespit edilerek süreçler işletilecek.